Lampard vraket verdens dyreste – reservekeeperen (38) tabbet seg ut

Willy Caballero fikk muligheten i Chelseas viktige toppkamp mot Leicester, men svarte på tilliten med en grov feilvurdering på en av Leicesters scoringer.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Leicester-Chelsea 2-2

– Det er en ganske stor greie for Lampard å ta dette valget. Vi snakker om at verdens dyreste keeper benkes.

Ordene falt fra TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt like forut for oppgjøret mellom Leicester og Chelsea, der bortelagets manager overrasket alle ved å gi Willy Caballero plassen mellom stengene i stedet for Kepa Arrizabalaga.

38 år gamle Caballero gjorde så en grov feilvurdering og havnet på bærtur ved Leicesters 2-1-mål i oppgjøret, og med det stilles det naturlig spørsmål ved Lampards disponeringer.

– Han prøver å komme tilbake, men han blir stoppende opp litt tidlig. Han har tid til å fortsette litt videre, men han stopper opp der han gjør og blir rett og slitt litt «ball watching», sa tidligere Premier League-keeper Thorstvedt da situasjonen ble gjennomgått i studio etter kampen.

– Har han ikke orientert seg om hvor målet er? spurte ekspertkollega Mathisen.

– Nei. Jeg tror bare at han vet at han har vært for langt ute, men han burde vært lengre inne i målet igjen før han stoppet opp. Han vet at han har vært litt ute og syklet, tror han har sluppet unna med det, men det har han ikke, konkluderte Thorstvedt.

Lampard er fornøyd

Den argentinske keepervikaren tas i forsvar av Frank Lampard.

– Jeg synes prestasjonen hans var ganske bra. Han gjorde noen gode redninger, og er komfortabel med ballen i beina. Jeg stod rett bak Harvey Barnes-målet, og det er så typisk med en berøring i forkant. Det er ikke mye han kan gjøre med noen av målene, mener Chelsea-manageren, og slår fast overfor BT Sport at han er fornøyd med Caballero.

Barnes-målet Lampard referer til var ikke scoringen Caballero gjorde feilvurderingen på. Selv er 38-åringen godt fornøyd med å ha fått sjansen.

– Nøt du å spille i dag?

– Ja, jeg nøt det for mye, svarer han spøkefullt til BT Sport.

Han forklarer at man som reservekeeper er nødt til å vente tålmodig på mulighetene som plutselig kan dukke opp.

– Det er noe alle keepere i verden må gjennom. Man må være klar til enhver tid, slår Caballero fast.

Heldigvis for Caballero ble ikke scoringen matchvinnermålet, da to sjeldne scoringer fra Antonio Rüdiger (1-0 og 2-2) reddet poeng for gjestene i den viktige toppkampen.

Men i en Premier League-innspurt der kampen om Champions League-plassene er noe av det mest spennende, var lørdagens oppgjør mot ligatreer Leicester en unik mulighet til å kappe inn forspranget på åtte poeng for firer Chelsea. I stedet må de nå se seg over nakken igjen, og står i fare for å selv bli tatt inn poeng på i løpet av helgens runde.

Målløst, men fartsfylt før hvilen

Til tross for en fartsfylt og underholdende 1. omgang, stod det 0-0 etter de første 45 minuttene på King Power Stadium.

Både Callum Hudson-Odoi, Tammy Abraham og Mason Mount var farlig frempå for gjestene, i en omgang der høyreback Reece James briljerte stort.

– Han slår gode innlegg, inn der hvor keeper og forsvaret blir usikre på hvem som skal ta den, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt halvveis, mens kollega Jesper Mathisen omtalte 20-åringens omgang som «eventyrlig».

Chelsea ville ha straffe - ble ikke hørt

Chelsea ville også ha straffespar, da Abraham gikk i bakken like før 20 minutter var spilt etter en duell med Caglar Söyüncü, men dommer Lee Mason vinket spillet videre.

– Jeg ser ingen åpenbar kontakt, men med måten han faller på så ser det ut til at det er det, kommenterte Endre Olav Osnes, men kun et drøyt minutt etter situasjonen fant sted hadde også VAR konkludert med at Masons avgjørelse fikk bli stående.

– Hadde dommeren dømt straffe, tror jeg ikke VAR hadde gått inn og gjort noe med det da heller. Det er en 50/50-situasjon, sa Jesper Mathisen i studio da situasjonen ble gjennomgått i pausen.

På motsatt side av banen måtte Willy Caballero vise frem en fotparade da han nektet Jamie Vardy scoring ved vertenes første farlighet i kampen, mens Ben Chilwells skudd over også var noe Brendan Rodgers kunne notere seg i sjanseprotokollen da han tok sitt lag til pause på 0-0.

Rüdiger stanget inn ledermålet - Leicester svarte

Allerede minuttet ut i 2. omgang kom ledermålet, da Antonio Rüdiger raget høyest i været og stanget inn et hjørnespark fra Mason Mount. Dermed fikk Frank Lampards lag en drømmestart etter hvilen, men det skulle ikke vare.

Før ti minutter var spilt hadde nemlig vertene kvittert, og nok en gang var det formspilleren Harvey Barnes som satte kronen på verket. For en gangs skyld fant han plass bak ryggen på James og resten av Chelsea-forsvaret, og da hans skudd fra skrått hold gikk via Andreas Christensen, var Caballero sjanseløs i buret.

Chilwell snudde kampen etter grov Caballero-feilvurdering

Nye ti minutter senere hadde Leicester snudd kampen, da Ben Chilwell dunket inn 2-1. Først var hans opprinnelige innlegg fra venstre for langt, men det fikk lokket Willy Caballero ut på en bærtur som førte til at den argentinske burvokteren aldri fant tilbake sin ønskelige plass mellom stengene. Da ballen så ble slått inn igjen i feltet fra Youri Tielemans, plasserte venstreback Chilwell 2-1 knallhardt i nettet med sin i utgangspunktet svake høyrefot.

TV-kameraene zoomet umiddelbart inn på benkeplasserte Kepa Arrizabalaga, som det altså var forventet ville gjenvinne plassen i laget til tross for at veteranen Caballero gjorde sakene sine godt i FA-cupen mot Hull forrige helg.

Caballeros opptreden lørdag, hans første i ligaen for sesongen i en alder av 38 år og 126 dager, gjør ham til sesongens eldste spiller i Premier League. Kun Mark Schwarzer, som var 41 år da han voktet buret for storklubben i 2014, har vært eldre som Chelsea-spiller i Premier Leagues historie.

Ny Rüdiger-scoring: – Enorme krefter

Men heldigvis for både Lampard og Caballero skulle i hvert fall ikke scoringen bli direkte utslagsgivende.

På motsatt side av banen var nemlig Antonio Rüdiger ikke ferdigscoret, og tyskeren steg nok en gang til værs og skapte jubel for de tilreisende fra Vest-London. Igjen var en dødball fra Mount fasiten, og midtstopperen knuste målscorer Chilwell i sin duell og skapte balanse i regnskapet. Før dagens oppgjør hadde Rüdiger kun scoret tre ganger på 69 Premier League-kamper.

– Det er enorm kraft fra Rüdiger. Enorme krefter i sving, konkluderte kommentator Osnes.

Oppgjøret bølget voldsomt, og at ikke Harvey Barnes ble tomålsscorer med ti minutter igjen å spille, var nærmest utrolig. En typisk Leicester-kontring foret Jamie Vardy i bakrommet, og han fant deretter Barnes. Avslutningen gikk forbi Caballero, men snek seg også like utenfor Chelsea-keeperens lengste stolpe.

– Den der er ekstremt stor. Det er riktig mann som får den også. Den sklir rett og slett av foten, sa Osnes fra kommentatorboksen.

Større sjanser fikk heller ikke vertene, selv om de ville ha straffespark ved to anledninger i samme situasjon på overtid. Først traff et innlegg fra Harvey Barnes armen til Antonio Rüdiger, før James Maddison deretter gikk i bakken like etter. Verken Mason eller VAR-rommet lot seg imidlertid overbevise, og dermed endte det 2-2.