Målløst for Manchester United i Fernandes-debuten: – Han kan ikke løse dette helt alene

Bruno Fernandes fikk tillit fra start av Ole Gunnar Solskjær mot Wolves, men klarte ikke å frelse Manchester United.

Se sammendrag øverst!

Manchester United-Wolverhampton 0-0

Manchester United skulle reise kjerringa etter 0-2 hjemme for Burnley i sin forrige Premier League-kamp, men klarte aldri å bryte ned Wolves på Old Trafford.

Dermed endte det 0-0 mellom de to lagene som begge jager Champions League-plass, og ingen av dem klarte å utnytte at lagene foran dem på tabellen også spilte uavgjort lørdag.

Nå står Ole Gunnar Solskjærs lag med tre strake ligakamper uten scoring, og har fremdeles altså sju poeng opp til Champions League-plass.

– Måltørken fortsetter for Ole Gunnar Solskjær. Nå vendes håpet mot Odion Ighalo som er hentet på lån, konkluderer TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Solskjær: – Forventet ikke så mye annet

Solskjær selv trekker frem kampprogrammet som en årsak til at hans lag fremstod tynne og ikke klarte å true ulvene mer.

– Det var en kamp som forventet. Vi dominerte kampen og hadde masse ballbesittelse, mens de ga oss problemer på kontringer og dødballer. Vi har spilt så mange kamper de siste to månedene at spillerne er helt skrapet. Energinivået deres er lavt, og de trenger en pause, sier nordmannen umiddelbart etter kampslutt.

Overfor TV 2 gjentar han budskapet, og forklarer også at han ikke hadde foventet noe annet.

– Wolverhampton er veldig vanskelig å bryte ned. Det virker som at vi er ganske harde å bryte ned for dem også, for nå har vi har ikke sluppet inn på tre kamper mot dem. Det er jo positivt for oss, men vi mangler det lille ekstra i dag. Vi har signert et par spillere som vi håper skal hjelpe oss og vi har spillere på vei tilbake. Så det skal vi fikse. Men på slutten av to harde måneder med 18 kamper, så forventet jeg ikke så mye annet enn det vi fikk i dag, sier Solskjær til TV 2.

Fernandes fikk sjansen til drømmedebut før pause

De fleste øyne var rettet mot Bruno Fernandes da Ole Gunnar Solskjær gav nyervervelsen tillit fra start hjemme mot Wolverhampton lørdag.

Portugiseren fikk vist at han virkelig har noe å tilføre de røde djevlene, og var en tydelig populær mann på Old Trafford gjennom hele oppgjøret.

– Man kan se at Bruno er en toppspiller. Det var hans første kamp, og det kan man se. Bruno er en av dem som når han får ballen vil ha folk som løper foran seg. Vi beveget oss ikke nok. Han vil bli et topp, topp tillegg til stallen, sier Solskjær.

I en målløs 1. omgang fikk Fernandes også rundt fem minutter før pause muligheten fra drømmehold like utenfor 16-meteren. Luke Shaw la et flott innlegg fra venstre, men portugiserens avslutning gikk rett på landsmannen Rui Patricio i Wolves-målet.

– Det er noen centimeter unna drømmedebut, sa kommentator Øyvind Alsaker.

– Vi har sett ham score fra det holdet så mange ganger. Det er mulig å sette den i begge hjørnene, men han setter den rett på Patricio, kompletterte ekspertkommentator Nils Johan Semb.

– Det er ikke sånn at han kan løse dette helt alene

Minuttet før pause holdt Wolves-fansen pusten da stjernespiller Adam Traoré ble liggende og holde seg til skulderen etter en duell med Manchester United-kaptein Harry Maguire, men spanjolen spilte videre.

I pausen tok TV 2-studio for seg nyervervelsen Fernandes' 1. omgang.

– Han har sett veldig komfortabel ut med ballen i beina, og han viser allerede at han tilfører dette Manchester United-laget noe de har manglet. Det har ikke vært så lett for ham. Han spiller på et lag som sliter litt med kreativiteten og fantasien. Det er ikke sånn at han kan løse dette helt alene, konkluderte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Manchester Uniteds manager skulle ønske portugiseren var enda mer involvert, og utover i 2. omgang ble Fernandes dypere i sin rolle.

– Det var mye snakk om den debuten, vi ventet på den, og vi er glad for å ha ham her. I 1. omgang hadde vi for liten bevegelse rundt ham, så da bestemte jeg meg for å sette ham litt lengre ned i banen og få ham mer på ballen. Han viser kvalitetene sine. Vi kommer til å se mer av ham. Det er tross alt den første kampen hans i Premier League, med nye lagkamerater som han har sett på en halv trening i går, forklarte Solskjær overfor TV 2 etter kampslutt.

Stillingskrig utover i 2. omgang

Scoringene uteble imidlertid, og det var en annen fra den iberiske halvøy som leverte 2. omgangs første farlighet. Juan Mata dro seg fri og løsnet skudd fra distanse, men spanjolens avslutning gikk like til side for Patricio i ulveburet.

Halvveis i omgangen fikk Fernandes vist seg frem igjen, da et langskudd ble fomlet ut til hjørnespark av Patricio. Avstanden var lang, men måten burvokteren slet med å hanskes forsøket på viste også at det virkelig er krutt i støvlene til de røde djevlenes nye stjernespiller.

På motsatt side var Raul Jimenez nære etter en kontring like etter. Adama Traoré satte fart og spilte fri meksikaneren, men en stødig David De Gea ble stående og slo avslutningen fra kloss hold til hjørnespark i sin 300. Premier League-kamp for klubben. Ikke lenge etter måtte Traoré forlate banen med skade, og dermed mistet ulvene en av sine viktigste offensive trusler det siste kvarteret av oppgjøret.

Stor sjanse for Manchester United-innbytter mot slutten

På motsatt side hadde også Mason Greenwood kommet inn, og da han løsnet skudd og traff to Wolves-spillere på veien mot mål var det veldig nære at ungguttene sendte vertene foran rundt tolv minutter før slutt.

Verken han eller noen av de andre klarte imidlertid å finne veien til nettmaskene, og da en annen innbytter - Diogo Dalot - headet utenfor fire minutter på overtid, ebbet det ut med 0-0 på Drømmenes Teater.

– Det er en kjempesjanse som han egentlig bør sette, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio etter kampslutt.

– Jeg tror banemannskapet må ha flyttet målet en halvmeter til høyre, for der nede i høyre hjørne… Mason, Diogo og Juan… Noe må ha skjedd der i går kveld, spøkte Solskjær etter kampslutt.