Fagermo er ny Vålerenga-trener: – Jeg har innsett at det er vanskelig å lykkes her

Forlater Odd etter tolv år i sjefsstolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Odd på sine hjemmesider – og Vålerenga på en pressekonferanse fredag.

53-åringen har skrevet under på en treårskontrakt for VIF.

– Jeg trengte en ny utfordring. Det er sikkert en tøff jobb. Alle sier det er den vanskeligste jobben. Det er veldig interessant selvfølgelig for en trener som har holdt på så lenge som meg, å kunne få denne utfordringen. Oslo-by, Klanen, Intility Arena, akademiet og hvert fall filosofien. Disse tingene gjør at jobben er veldig interessant for meg, sier Fagermo på Vålerengas pressekonferanse.

Fagermo overtar etter Ronny Deila, som tidligere denne måneden signerte for New York City FC.

Fagermo hadde ett år igjen av kontrakten med Skien-klubben, som han har trent siden 2008.

– Jeg har tre år på meg

– Det er veldig gøy å komme til en av de største trenerjobbene i Skandinavia. Det er store forutsetninger, så har jeg innsett at det har vært vanskelig å lykkes her. Så får vi se da, nå er det min tur, sier Fagermo til TV 2.

Men 53-åringen ønsker ikke å snakke om medalje enda.

– Jeg har tre år på meg. Så vi må nærme oss, hvis ikke blir ikke kontrakten fornyet. Jeg har ikke diskutert med klubben, men jeg regner med at de har mål som jeg må forholde meg til. Vålerenga har vel ikke ambisjon om tiende-, åttende- eller sjetteplasser, påpeker den nye Vålerenga-treneren.

– Vålerenga må være et lag, med de mulighetene som er her, som skal være med å sloss i toppen til en hver tid, slår Fagermo fast.

Tror Vålerenga har hentet rett mann

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror Fagermo og Vålerenga kan være en god match.

– Dette er veldig spennende for Vålerenga. Nå får de tak i en av de mest ettertraktede trenerne i Eliteserien. De får også tak i en av de største profilene i Eliteserien, og er det en som kan sette fyr på Vålerenga er det Fagermo. Det blir spennende å se hvordan han kommer til å fungere i en ny og større klubb. I Skien har han vært høvding, mens han nå må forholde seg til mektige personer som Trøim og Espeseth, sier Mathisen.

Mathisen tror Fagermo kan fungere godt i Vålerenga, men at det avhenger av ende flere endringer i klubben.

– Mye av det som har blitt levert av de som fortsatt sitter i ledende posisjoner i Vålerenga har vært alt for dårlig de siste årene, for det har ikke kun vært Ronny Deila sin skyld at Vålerenga har bosatt seg midt på tabellen i Eliteserien, sier Mathisen.

– Mye av det Odd har vært gode på de siste årene er ting Vålerenga bør kunne være gode på, og Fagermo sin kompetanse vil nok bli brukt på langt mer enn det å kun være sjef for A-laget, sier Mathisen.