PÅ VEI VEKK? Manchester United har fått en bud avslått på Joshua King.
PÅ VEI VEKK? Manchester United har fått en bud avslått på Joshua King. Foto: Glyn Kirk

Kilder til TV 2: – King-interessen fra Manchester United har kjølnet

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær fikk bud avslått på Joshua King, kilder til TV 2 sier at klubben nå ser andre steder for å forsterke.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er angivelig på spissjakt.

Torsdag kveld hevdet den britiske avisen The Telegraph at kristiansunderen har prøvd å hente Joshua King til Manchester United.

Det stemmer overens med informasjon TV 2 har innhentet.

Bournemouth avslo budet, som etter det TV 2 erfarer var på rundt 325 millioner kroner.

Kilder til TV 2 kan fredag fortelle at Joshua King-interessen fra Manchester United har kjølnet. Klubben skal nå se andre steder for å styrke sin offensive rekke.

Det stemmer overens med det Sky Sports melder fredag. Sky Sports meldte tidligere at en overgang var mulig om Bournemouth fikk hentet en erstatter.

Det skal de ikke ha vært i nærheten av og nå har Manchester United flyttet blikket til andre steder i håp om å signere en spiss før fristen går ut.

Bournemouth-trener Eddie Howe var tidligere redd for å miste King på sin pressekonferanse på Deadline Day.

– Jeg kommer ikke til å nekte på å noe av det dere har lest, men jeg vil ikke snakke for mye om det. Hvem vet hva som kommer til å skje? Josh er høyt verdsatt og elsket av oss og åpenbart har en annen klubb sett hvor god han er, sier Eddie Howe.

Den norske landslagsspissen er for tiden ute med en strekkskade og har ikke vært i aksjon for The Cherries siden 28. desember.

– Han er en stor del av laget vårt, det har han vært lenge. Vi har savnet han siden han har vært skadet. Som manager er jeg motvillig til å miste en spiller med slike kvaliteter, med så lite tid til å finne en erstatter, forklarer Howe.

The Athletic-journalist David Ornstein melder at Bournemouth allerede ser etter en erstatter.

– Bournemouth leter aktivt etter Joshua Kings erstatter, om han går til Manchester United. Solskjærs agent Jim Solbakken har tidligere representert King og tok han til Bournemouth. Det har lenge vært en snakkis i Bournemouth-garderoben at Solskjær har fortalt landsmannen at han ønsker å hente ham til Old Trafford én dag, skriver Ornstein som er en anerkjent journalist på overganger i England.

– Josh King ønsker at overgangen fra Bournemouth til Manchester United skal gå gjennom. Han er klar til å reise nordover om klubbene blir enige, skriver Ornstein videre.

Solskjær: – Tror ikke vi vil handle mer

Ole Gunnar Solskjær var tydelig forberedt på spørsmålet om King og svarte følgende på sin pressekonferanse:

– Jeg tror ikke vi vil handle mer, nei, sier Manchester United-manageren.

– Du har sagt at du vil ha en spiss som vil brekke nesen for å score mål. Hvorfor får dere ingen på plass?

– Anton (Martial) og Mason (Greenwood) kan brekke neser også. Det er det ingen tvil om. Som jeg har sagt tidligere er januar vanskelig, og det er ikke noe man bare gjør på et blunk, sier Solskjær.

Bournemouth-manager Eddie Howe forteller at han ikke har kontroll over situasjonen.

– Det kommer til å bli en avgjørelse av klubbledelsen og eierne. Jeg elsker Josh som spiller og person. Jeg vet hva Manchester United betyr for han, med tanke på hans historie i klubben, sier Bournemouth-sjefen.

Joshua King var akademispiller og på reservelaget til Manchester United fra 2008-2013. Nordmannen fikk to kamper for førstelaget.

– Han er 100 prosent god nok

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener Joshua King er god nok for Manchester United.

– Han er 100 prosent god nok for Manchester United nå. Han er fullt på høyde med flere av spillerne der, med unntak av noen få spillere som Rashford og Pogba. Han er god nok, men jeg er usikker på om han vil ta laget til nye høyder, sier Stamsø-Møller.

Han er overrasket over at Manchester United prøver seg på nordmannen.

– Manchester United trenger en rask løsning. Jeg hadde mer sett for meg for eksempel Edinson Cavani som ikke trenger en lang kontrakt. Det er litt strategien til klubben å gå etter spillere som har et forhold til klubben. Han gjør en veldig god innsats og har gode holdninger, men han har bare holdt toppnivået en hel sesong én gang i Premier League. Om det skjer så får vi en norsk manager og spiss i Manchester United, det hadde jeg ikke trodd for noen år siden, sier TV 2s fotballekspert.

Simen Stamsø-Møller tror det er flere faktorer som kan hindre en overgang.

– King har blitt en god Premier League-spiller, men er ikke det Manchester United trenger nå. Det som gjør at jeg har minst tro på dette er at han er én av Bournemouths viktigste spillere. Blir det en overgang kommer han nok til å bli tidenes dyreste norske fotballspiller, sier han.

Landslagsspissen har scoret 47 mål og slått 15 målgivende pasninger på 160 kamper for Bournemouth. Denne sesongen har det blitt tre mål og to målgivende pasninger på 16 kamper i Premier League. King ble matchvinner mot Manchester United da lagene møttes i november.