Mjelde skjøt Chelsea til ligacupfinale

Maren Mjelde scoret vinnermålet i det 72. minutt da Chelsea slo Manchester United 1-0 i ligacupens semifinale onsdag.

MATCHVINNER: Maren Mjelde for Chelsea. Foto: John Walton

Chelsea slet med å komme til sjanser mot et tent United-lag i Leigh, men Mjelde trengte bare den ene muligheten hun fikk etter en fint gjennomført kontring snaut 20 minutter før slutt. Hun tok med seg Erin Cuthberts pasning inn i feltet og avsluttet med et skudd i motsatt hjørne fra spiss vinkel.

Mjelde ble matchvinner også da klubbene møttes i serien tidligere i sesongen, da med et straffespark.

Guro Reiten hadde et par skuddforsøk fra god posisjon, men traff ikke mellom stengene. Chelseas beste sjanse utenom scoringen kom på et frispark i første omgang som United-keeper Mary Earps slo i tverrliggeren og ut.

Lauren James hadde en stor sjanse for United rett etter Mjeldes scoring, men Chelsea-keeper Carly Telford lot seg ikke overliste.

Mjelde og Reiten spilte hele kampen for Chelsea, som er i ligacupfinale for første gang. Finalen spilles på City Ground i Nottingham 29. februar,

Motstander i finalen blir seriemester Arsenal, som Chelsea har slått to ganger i serien denne sesongen.

Arsenal slo tittelforsvarer Manchester City i den andre semifinalen.