SAMMEN I DORTMUND: İlkay Gündoğan og Jürgen Klopp opplevde suksess sammen i Dortmund.
SAMMEN I DORTMUND: İlkay Gündoğan og Jürgen Klopp opplevde suksess sammen i Dortmund. Foto: Uwespeck / BILDBYRÅN

Derfor sa mannen som elsker ham nei til Klopp

İlkay Gündoğan har enorm respekt for Jürgen Klopp, men da tyskeren ville hente midtbanespilleren til Liverpool, ble svaret nei.

Se West Ham-Liverpool på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no onsdag fra kl. 20.15.

İlkay Gündoğan har gitt opp håpet om å ta igjen Liverpool i kampen om ligatittelen i Premier League. Etter to strake triumfer med Manchester City, trøster 29-åringen seg med mulige vinnersjanser i FA-cupen, ligacupen og Champions League.

– Dessverre har vi rotet bort for mange poeng. Vi er ikke så langt bak, men vi må nok innse at det er over, sier City-spilleren.

Tyskeren er ikke overrasket over at Jürgen Klopp har ledet Liverpool til topps i Premier League. 29-åringen spilte fire år under Klopps ledelse i Borussia Dortmund. Liverpool-managerens lederstil er noe Gündoğan beundrer hos sin tidligere sjef.

HYLLER KLOPP: Gündoğan mener Klopps lederstil gir deg en ekstra motivasjon til å gi alt.
HYLLER KLOPP: Gündoğan mener Klopps lederstil gir deg en ekstra motivasjon til å gi alt. Foto: Carl Recine

– Jeg tror det er hvordan han snakker til deg og måten han behandler deg på. I det ene øyeblikket kan du bli utskjelt og ikke skjønne noe av hvorfor, men så går det ti minutter og da kommer han og klemmer deg og forteller deg hva han mente, sier 29-åringen og smiler.

– Han er et veldig følelsesstyrt menneske, noe som gjør at man alltid tror og stoler på ham. Personligheten og lederstilen hans gjør at man alltid gjør det han spør deg om, fordi du ønsker å gjøre ham stolt.

Valgte Pep foran Klopp

Likevel, da sjansen bød seg og Klopp ville ha Gündoğan til Liverpool, ble svaret fra den tidligere eleven, nei.

– Jeg har stor tro på at man må utfordre seg selv for å ha utvikling. Jeg føler at hvis jeg ikke tar steget utenfor egen komfortsone, så vil jeg ikke utvikle meg og bli bedre, sier 29-åringen.

– Jeg hadde strålende år sammen med Jürgen, fire suksessfulle år. Jeg elsker både personen og manageren, men jeg ville ha en forandring og ønsket at Dortmund-tiden skulle være et tilbakelagt kapittel da jeg gikk til en ny klubb.

Regner med misunnelse

Etter å ha vraket tilbudet fra Liverpool falt valget på Manchester City og samarbeid med Pep Guardiola.

EN AV DE BESTE: Gündoğan mener han er priviligert som har fått jobbe med både Pep Guardiola og Jürgen Klopp.
EN AV DE BESTE: Gündoğan mener han er priviligert som har fått jobbe med både Pep Guardiola og Jürgen Klopp. Foto: Denis Lovrovic

– Jeg var begeistret for ham allerede da han trente Barcelona, og jeg spilte mot ham da han trente Bayern München. Man kunne alltid føle styrken i lagene han ledet. Det var alltid en drøm å kunne kalle ham min manager. Da kombinasjonen Manchester City og Guardiola åpnet seg var det et enkelt valg.

– Begge har en stor plass i hjertet mitt, de har lært meg mye og har en stor del av æren for min suksess. Jeg vil tro at det er flere spillere som er sjalu på meg. Det er ikke alle som har fått muligheten til å spille under både Klopp og Guardiola, sier Gündoğan.

– Jeg vil si de er verdens to beste managere, sier tyskeren.

Ikke første gang

Manchester Citys midtbanespiller fremstår som en meget reflektert 29-åring. Tyskeren har aldri vært redd for å gå egne veier, som da han skulle bosette seg i Manchester. De fleste spillerne i klubben har valgt å bosette seg et godt stykke utenfor byen, İlkay Gündoğan bor midt i sentrum.

– Jeg vil oppleve andre ting enn fotball og ha muligheten til å lære byen Manchester å kjenne. Jeg vil kunne ha muligheten til enkle ting som å gå på cafe, sier City-stjernen, før han fortsetter.

– Av og til når jeg kommer på trening, hører jeg spillere sukke og stønne fordi de har brukt 50 minutter på vei til trening. Jeg bruker ti, sier tyskeren og smiler.

Ble bedt om å velge

Også som ung og fremadstormende fotballspiller tok 29-åringen noen upopulære valg, og Jürgen Klopp er ikke den første treneren som har fått nei fra İlkay Gündoğan.

– Jeg satset like hardt på skolegangen som jeg gjorde på fotballen, for å være ærlig. Jeg gjorde det bra på begge arenaer, men tenkte alltid at jeg på ett eller annet tidspunkt måtte velge. Det er ikke alltid lett å kombinere.

– Da jeg var 17 hadde jeg en trener i Bochum som ikke var glad for at jeg fortsatt prioriterte skolen, men jeg ville fullføre. Løsningen ble at jeg forlot Bochum og gikk til FC Nürnberg. Der fikk jeg lov til å spille fotball på profesjonelt nivå og samtidig fullføre skolegangen.

Siden en slukøret trener ble forlatt i Bochum har İlkay Gündoğan vunnet Bundesliga og den tyske cupen med Borussia Dortmund, løftet Premier League-trofeet to ganger, samt vunnet både FA-og ligacup med Manchester City. 29-åringen har også spilt 37 kamper for det tyske landslaget. Det gikk altså greit å kombinere satsing på fotball og skolegang.