Solskjær etter oppturen: – Alle ønsket at vi skulle mislykkes

Manchester United valset over Tranmere i FA-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tranmere – Manchester United 0-6:

Se Manchester Uniteds seks scoringer i Sportsnyhetene øverst!

Etter tapene mot Liverpool og Burnley i Premier League, fikk Ole Gunnar Solskjærs Manchester United en opptur i søndagens oppgjør mot Tranmere i fjerde runde i FA-cupen.

Manchester United knuste League One-klubben hele 6-0. Både Harry Maguire og Diogo Dalot scoret sine første mål for klubben, og Phil Jones sitt første siden mars 2014, i den knusende seieren.

– Solskjær: – Alle ønsket at vi skulle mislykkes
– Mye er blitt sagt og skrevet om banen. Vi spilte godt. Vi ønsket ikke å slå mange lange baller, for det var ikke den kampen vi ønsket oss. Vi holdt ballen langs bakken og scoret noen vidunderlige mål. Vi har gode fotballspillere. De gir alt i hver kamp, sa en fornøyd Ole Gunnar Solskjær til BBC etter kampslutt.

Han gledet seg over at seks forskjellige målscorere tegnet seg på scoringslisten for Manchester United.

GLAD: Ole Gunnar Solskjær hadde grunn til å glise etter Tranmere-kampen.
GLAD: Ole Gunnar Solskjær hadde grunn til å glise etter Tranmere-kampen. Foto: Andrew Boyers

– Briljant. Det er viktig at vi sprer scoringene til flere spillere. Vi har mistet Marcus for en stund. Våre to spisser scoret – det var en opptur for alle, sa Solskjær, som sa dette om kritikken han og laget har fått etter tapene mot Liverpool og Burnley.

– Jeg vet ikke hva folk har sagt og hva som er skrevet. Men du kan se at alle ønsket at vi skulle mislykkes, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg er glad, men jeg vil ikke slappe av. To store kamper venter på oss nå, mente han i intervjuet med BBC.

Manchester Uniteds Harry Maguire understreker at laget var innstilt på å gi fansen en positiv opplevelse.

– Det utrolig viktig for oss å vinne denne kampen, og slå tilbake etter den dårlige prestasjonen mot Burnley. Vi ville alle levere en positiv prestasjon for våre fans. Nå er vi videre til neste runde, og det var det vi kom hit for, sa Maguire til BT Sport, og som hadde dette å si om sin første fulltreffer for Manchester United:

– Jeg har ventet en stund på det. Jeg har fått mange sjanser, uten at jeg har klart å sette ballen i mål. Det var kjekt å kunne bidra til at vi kom oss videre til neste runde, mente han.

– Spilte på seg etterlengtet selvtillit
Seks forskjellige spillere scoret for Manchester United i storseieren. Det er ifølge Opta Joe første gang siden oktober 1892 at Manchester United noterte seg for seks ulike målscorere i en enkeltkamp.

– Mot sånn type motstand er det jo begrenset hva man kan bruke en slik kamp til. Men det var nok en del spillere på United som spilte på seg litt etterlengtet selvtillit. Å sånne kamper handler det om å være konsentrerte og profesjonelle. Det var Manchester United i denne kampen. Det var en perfekt gjennomført kamp av United, slår TV 2-ekspert Jesper Mathisen fast.

– Hva betyr en slik seier for Solskjær med tanke på det presset han har vært under den siste tiden?

– Det betyr vel minimalt for hans situasjon. Det virker uansett ikke som jobben hans er truet. I en sånn type kamp har imidlertid United alt å tape. Dersom det hadde blitt tap eller uavgjort til slutt, så hadde det jo vært fullstendig krise. Men nå er det nok en lettet United-gjeng som setter seg på bussen hjem til Manchester. Laget er med videre i FA-cupen, og kan fremdeles vinne et trofé. Dersom Manchester United til slutt skulle vinne FA-cupen, og klare topp fire, så blir jo dette en veldig god sesong for United, poengterer han.

Manchester United ledet hele 5-0 til pause.

– Det var overraskende med 5-0-ledelse til pause. Og ser du hvem som scoret målene, og måten de gjorde det på, så var jo også det overraskende. Det var vanskelig å forutse før kampen. Men det ble jo en litt merkelig kamp mot et lag som var mye, mye dårligere, konstaterer Mathisen.

Det var første gang siden februar 2001 at Manchester United scoret fem mål i en førsteomgang. Nåværende manager Ole Gunnar Solskjær scoret det femte målet da Manchester United scoret fem på 45 minutter mot Arsenal for 19 år siden. Manchester United vant til slutt kampen mot Arsenal 6-1.

Kapteinen tok ansvar
Tranmere startet best mot Manchester United og presset Premier League-giganten i åpningsminuttene.

Men etter ti minutters spill tok verdens dyreste midtstopper, Harry Maguire, ansvar, og fant ut at nok fikk være nok.

Fra kanten av 16-meteren leverte forsvarspilleren en kandidat til rundens mål i FA-cupen. Harry Maguire klinket ballen i krysset, og sendte Manchester United i ledelsen. Det var 800-millionersmannens første scoring for Manchester United etter overgangen fra Leicester i fjor sommer.

To minutter senere presenterte Diogo Dalot seg. Han fikk ballen innenfor 16-meteren, og lurte et par motspiller, før backen dundret ballen i lengste hjørnet.

– Det utrolige er navnene på målscorerne
Like etter kvarteret var spilt dundret Jesse Lingard inn 3-0-ledelse. Lingard, som har fått mye kritikk for sine prestasjoner denne sesongen, plasserte i likhet med Dalot ballen knallhardt i lengste hjørnet. På sidelinjen stod en fornøyd Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og viste tommelen i været.

– Det utrolige med denne åpningen er navnene på Manchester Uniteds målscorere. Harry Maguire og Diogo Dalot hadde ikke scoret for laget denne sesongen. Jesse Lingards eneste mål kom borte mot Astana i Europaligaen. Ingen forventet en slik start, slo BBC-ekspert Simon Stone under kanalens livedekning av kampen.

Fem minutter før pause noterte nok en spiller som sjelden tegner seg på scoringslisten for klubben seg for en fulltreffer. Phil Jones headet inn 4-0-ledelse etter corner fra Andreas Pereira. Det var Phil Jones' første scoring for Manchester United siden mars 2014. Ett minutt før pause scoret Anthony Martial inn 5-0-scoringen for Manchester United. Franskmannen skrudde ballen i krysset fra skrått hold.

Ti minutter ut i andreomgang ble innbytter Tahith Chong felt av Tranmeres keeper Scott Davies. Manchester United fikk straffespark. Unggutten Mason Greenwood var sikker som banken og trillet inn 6-0-ledelse.

Tranmere ligger tredje sist i League One, og hadde som forventet lite å stille opp med mot Manchester United. Med unntak av de ti første minuttene fikk Solskjærs menn omtrent gjøre som de ville, og tok seg på svært så komfortabelt vis videre til femte runde i FA-cupen med siftene 6-0.