Klæbo slo brutalt tilbake i sprint

Johannes Høsflot Klæbo gjorde som han ville i søndagens sprint. Norge tapetserte pallen.

Johannes Høsflot Klæbo vant søndagens sprint i prøve-VM i Oberstdorf.

Pål Golberg ble nummer to, mens Erik Valnes kapret 3. plassen.

Klæbo måtte bryte lørdagens tremil, men i sprint har han vært utilnærmelig denne sesongen. Konkurrentene fikk en pekepinn på hvor landet lå allerede på prologen. Klæbo var ti sekunder raskere enn nesten alle mann.

I finalen avgjorde han med sitt velkjente Klæbo-klyv opp den siste bakken. Trønderen har nå vunnet de 13 siste individuelle sprintrennene i verdenscupen.

– Det var litt bedre i dag, gitt, sier han til TV 2.

– Planen var å kjøre ned bakken som nummer to, men så bare ble det sånn. Da klinket jeg til. Jeg snudde meg ikke før jeg var i mål, sier han.

Mannen Klæbo prøver å ta igjen i verdenscupen, Alexandr Bolsjunov, røk ut i semifinalen. Det gjør at Klæbo knepper innpå i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt. Nordmannen ligger nå 235 poeng bak.

Klæbo skjønner at folk hjemme i Norge rynket på nesen av lørdagens nedtur.

– Jeg skjønner at folk er bekymret, for det var dårlig i går. Jeg skal hjem for å finne ut om noe er galt. Det blir nok en blodprøve på tirsdagen. I dag hadde jeg en mye bedre dag. Man kan ha dårlige dager, men i går var det så dårlig som jeg aldri har hatt det før, sier han.

Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar og Gjøran Tefre røk også ut i semifinalene.

Emil Iversen som i likhet med Klæbo måtte bryte lørdagens skiathlon, slet også i sporet søndag. På prologen endte han på 37. plass og var eneste nordmann som ikke kvalifiserte seg til kvartfinalene.

Iversen er ikke i form og ønsket heller ikke å snakke med pressen etter løpet.

– Jeg er sliten, var det eneste han sa.