PÅ TREDJE: To bom på fellesstarten gjorde at Johannes Thingnes Bø måtte ta til takke med tredjeplass.
PÅ TREDJE: To bom på fellesstarten gjorde at Johannes Thingnes Bø måtte ta til takke med tredjeplass. Foto: Darko Bandic

– Virker som han var mest opptatt av å ødelegge for meg

Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen hadde en gyllen mulighet i Pokljuka, men sviktet på den siste og avgjørende skytingen. Etterpå stusset Bø over sin franske rivals vurderinger.

Den norske duoen Johannes Thingnes Bø (26) og Vetle Sjåstad Christiansen (27) kom først inn til den avgjørende skytingen på søndagens fellesstart. Men begge to dro på seg én strafferunde. Da Quentin Fillon Maillet samtidig skjøt fullt hus, var seieren utenfor rekkevidde.

Den 27-årige franskmannen stakk av med seieren, mens Thingnes Bø måtte ta til takke med tredjeplassen etter en duell med Benedikt Doll, Martin Fourcade og Sjåstad Christiansen.

Kvartetten ble gående sammen på den som ble en rotete siste runde. Doll fikk de nødvendige meterne på slutten og tok andreplassen foran Thingnes Bø, Sjåstad Christiansen og Fourcade.

Thingnes Bø sier til NRK at han følte seg trygg på å slå Doll, samtidig som han stusser over Fourcades plan.

– Vi rotet det til. Fourcade var litt foran og litt bak. Så smetter Doll fra på kulen og vi må ta han inn i den siste bakken. Det virker som han (Fourcade) var mer opptatt av å ødelegge for meg enn å ta Doll, sier Thingnes Bø, som hadde rennets beste langrennstid.

Fourcade sier at han ikke ville ødelegge for Bø.

– Nei, jeg var helt ødelagt. Om jeg hadde hatt krefter, så kjenner du strategien min. Jeg er ikke den beste spurteren i verden, så nå jeg kan skaffe meg en fordel, så gjør jeg det, sier Fourcade til NRK.

Erlend Bjøntegaard og Johannes Dale fulgte på sjette- og sjuendeplass, mens Tarjei Bø med to strafferunder ble nummer ni.

Samtlige av de norske hadde muligheter til en pallplass på den siste skytingen, men alle pådro seg én bom.