14 strake for Liverpool: – For en kvalitet, for et vinnerlag!

Liverpool tok sin 14. strake seier i Premier League etter å ha slått Wolves 2-1 på Molineux Stadium.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wolverhampton – Liverpool 1-2:

Se sammendrag øverst!

Roberto Firmino ble matchvinner på særdeles vakkert vis da Liverpool slo Wolves og tok sin 14. strake seier i Premier League. Nå topper Jürgen Klopps menn tabellen 16 poeng foran Manchester City.

Totalt har Liverpool nå spilt 40 kamper på rad uten tap.

– Dere er sikker lei av svaret mitt, men for oss handler alt om neste kamp. Men vi ønsker å fortsette rekken (uten tap). For oss er hver kamp sesongens største. Nå har vi FA-cup i helgen. Vi må bare fortsette å bygge videre på det vi har prestert så langt denne sesongen, sier kaptein Jordan Henderson etter kampen.

Jürgen Klopp var enig i at Liverpool må ta en kamp om gangen.

– Vi hadde noen utrolige sjanser i første omgang. Og et magisk øyeblikk fra Bobby Firmino avgjorde kampen. Så godt gjort. Men spillerne er mennesker. Det er ikke slik at vi ikke kan slippe inn mål. Fremdeles har vi mye vi kan forbedre, oppsummerer tyskeren, som ikke vil feire Premier League-tittelen allerede.

– Det er ikke over før det er over. Så hvorfor skal vi tenke på det? La oss bare fortsette. Det er tøft nok det. Vi må finne løsninger i forskjellige kamper, så får vi se, sier han.

TV 2s eksperter har nesten ikke mer superlativer igjen i sin beskrivelse av hva Liverpool holder på med om dagen.

– Nyt øyeblikket, dette er helt enestående, lyder beskjeden fra TV 2-ekspert Erik Thorstvedt til Liverpools supportere.

– For en kvalitet, for et vinnerlag. Nå er også Wolves-hinderet passert for Jürgen Klopp og hans menn, slår ekspertkollega Brede Hangeland fast etter Liverpools 14. strake seier.

Liverpool hadde gått sju kamper og over tolv timer totalt uten å slippe inn mål før kampen mot Wolves. Men mot Wolves sprakk omsider nullen for keeper Alisson Becker og lagkameratene etter å ha spilt 725 minutter uten baklengs.

Forrige gang Liverpool slapp inn mål i Premier League var i lokalderbyet mot Everton 4. desember.

– Vi er ikke fornøyd med målet vi slapp inn. Men vi vet at vi får sjanser mot oss, og at det kan skje. Men til slutt fikk vi med oss et godt resultat, sier Virgil van Dijk etter kampslutt.

Henderson tok ansvar
Liverpool tok ledelsen allerede etter åtte minutters spill. Kaptein Jordan Henderson steg til værs og headet inn det tidlige ledermålet etter et perfekt slått hjørnespark av Trent Alexander-Arnold.

– Trent Alexander-Arnold har så fin fot, og det var flott slått corner. Henderson fikk merkelig stort rom, og headet ballen mål via sin egen skulder. Det øves og øves så mye på faste situasjonen på treningsfeltet til Liverpool. Jürgen Klopp og hans team har så øye for detaljer, sa Hangeland etter scoringen.

Men i det 32. minutt fikk Liverpool et skår i gleden etter ledermålet. Sadio Mané måtte ut med skade eller sykdom.

Mané har scoret 13 mål og levert sju målgivende for Liverpool hittil denne sesongen. Nysigneringen Takumi Minamino kom inn for Mané, og fikk dermed sin Premier League-debut.

Nullen sprakk etter tolv timer uten baklengs
Liverpool gikk til pause med 1-0-ledelse og hadde på det tidspunktet ikke sluppet inn mål på tolv timer.

Seks minutter ut i andreomgang kom det første baklengsmålet for Liverpool siden 4. desember i Premier League. Wolves kontret. Adam slo inn i feltet. Raúl Jiménez dukket opp i feltet og headet på vakkert inn utligningsmålet.

– Det var et perfekt innlegg. Innlegget var omtrent ferdigscoret. Et kunstangrep, slo Hangeland fast etter Wolves 1-1-scoring.

Etter utligningsmålet overtok Wolves mer og mer av spillet, og rystet i perioder den suverene ligalederen. Liverpool hadde også sine muligheter.

Nådeløse Firmino
Blant annet slo Wolves-keeper til med en matchvinner-redning da han på mesterlig vis hindret Roberto Firmino skudd fra kloss hold åtte minutter før slutt.

To minutter senere fikk samme Firmino ballen av Jordan Henderson i feltet.

Denne gang var brasilianeren nådeløs. Han dundret ballen i krysset og scoret målet som gjorde at Liverpool vant 2-1 og tok sin 14. strake seier.