PANGSTART: Erling Braut Haaland scoret hat trick i Bundesliga-debuten.
PANGSTART: Erling Braut Haaland scoret hat trick i Bundesliga-debuten. Foto: Thomas Kienzle

– Bommer han på en sjanse, blir han sint

Borussia Dortmund-trener Lucien Favre sier det er fantastisk å trene Erling Braut Haaland (19).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lucien Favre hadde god grunn til å smile på pressekonferansen i forkant av fredagens hjemmekamp mot Köln.

Full av lovord

Erling Braut Haaland (19) sikret sveitseren seier i helgen med et forrykende hat trick i Bundesliga-debuten. Dortmund-treneren elsker mentaliteten til sin nye elev.

– Haaland har gitt et strålende inntrykk. Han trener alltid på full styrke. Han ønsker alltid å vinne. Dersom han bommer på en sjanse, så blir han sint. Det er strålende å trene spillere som dette - det er bra for alle, sier Favre.

Han ville ikke bekrefte om Haaland kommer til å starte sin første kamp foran hjemmefansen i den gule veggen i Dortmund.

– I dag er det bare onsdag. Vi spiller fredag kveld kl. 20.30. Jeg vet ikke. Det er en mulighet for det, sier Favre.

Pangstart

Haaland kunne ikke drømt om en bedre start på karrieren i Dortmund enn den han fikk i bortekampen mot Augsburg på lørdag. Som innbytter viste jærbuen umiddelbart hvorfor han er blant Europas mest ettertraktede spillere.

Tre scoringer i løpet av 20 minutter var med på å snu kampen til 5-3-seier for Dortmund, som ligger på fjerdeplass i Bundesliga.

Favre tror ikke Haaland lar seg affisere av oppmerksomheten, som har vokst seg enda større siden debuten mot Augsburg.

– Det er ikke noe problem. Han konsentrerer seg om det som skjer på banen, på fotballen. Han nyter å trene. Han gir alt. Det er det viktigste, sier Favre til TV 2.

Overrasket over Haalands valg

På spørsmål om 62-åringen er overrasket over at Haalands vanvittige debut, var svaret nei. Han maner likevel til tålmodighet og peker på at Haaland fremdeles kan utvikle seg mye som fotballspiller. Men kvalitetene 19-åringen tilfører laget er det ikke noe å si på.

– Hans bevegelser er veldig viktig. Han kan løpe fremover, men også spille med laget. Ikke bare med venstrefoten, men også med høyrefoten. Han er farlig når vi spiller langt. Han kan kombinere med kantene. Han er veldig god, sier Favre, som er glad for at Haaland valgte Dortmund foran klubber som RB Leipzig, Manchester United og Juventus.

Favre forteller at han pratet med Haaland 20. desember i halvannen time. Ti dager senere ble han bekreftet klar for klubben.

– Vi ble litt overrasket fordi vi trodde at det ville bli vanskelig. Det var mange toppklubber, men til slutt vant Dortmund, sier Favre.

Det er sju poeng opp til serieleder RB Leipzig før helgens runde. Köln, som ligger på 13. plass, gir imidlertid ingen garanti om tre nye poeng for gultrøyene fredag kveld. Ståle Solbakkens tidligere klubb har vunnet fire strake i serien - det er det kun Bayern München som kan vise til.