ØNSKER FORBEDRING: Christian O'Sullivan vil ikke se at Norge senker seg i andre omgang.
ØNSKER FORBEDRING: Christian O'Sullivan vil ikke se at Norge senker seg i andre omgang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

– Rett og slett ikke godt nok

Håndballgutta lot igjen motstanderen ta innpå i andre omgang. Det ble nok en seier for Norge, men noen av spillerne er ikke helt fornøyde.

Norges håndballgutter tok sin sjette seier i EM med topoengeren mot Island tirsdag.

Islendingene ble kjørt over i åpningen av kampen og lå under med sju midtveis, men i andre omgang kriget de seg inn i kampen. På det minste var det tre mål som skilte.

Det er ikke første gang det skjer for Norge i Malmö, for Christian Berges menn har tapt alle tre andreomgangene i hovedrunden.

Det har riktignok endt med norsk seier i alle kampene – og tirsdag ble semifinalen sikret.

– Det er absolutt noe vi må forbedre. Det skjedde mot Ungarn også. Vi kan ikke tillate oss det. Vi må se på hvorfor vi ikke er helt klare etter pause, for vi hadde muligheten til å drepe kampen i løpet av 15-20 minutter i andre omgang, men i stedet får de troen, sier Christian O'Sullivan etter seieren.

– Det er rett og slett ikke god nok, for det er noe vi virkelig må forbedre oss mot. Mot Slovenia, i en semifinale og en eventuell finale er det noe vi ikke kan tillate oss, fortsetter Magdeburg-kapteinen.

TV 2s håndballekspert Bent Svele var imponert over Norge, og mener det var kontrollert. Han mener O'Sullivans oppgjør sier en hel del om Norges lag.

– Det forteller om ærgjerrigheten, sulten og viljen i den gjengen. De spilte drømmehåndball de første tjue minuttene og gikk til pause på 19-12. Island ble spilt trill rundt. De var fantastiske i første omgang og profesjonelle etter pause. De var ikke presset, men det er flott at de er kritiske til seg selv, for det forteller om viljen til å prestere på et høyere nivå hele veien, sier Svele.

– Handler om idrettens natur

Flere spillere er enig med Bent Svele i at det var en kontrollert seier.

– Det handler om idrettens natur. Når du leder med mye og komfortabelt, slipper du deg ned de prosentene. Vi er ikke så mye bedre enn andre profesjonelle håndballspillere at vi kan senke oss to prosent, men når vi spiller på vårt beste, blir det som det blir, sier Petter Øverby til TV 2.

– Det var et par minutter med litt spenning, men ellers ganske kontrollert. Det handler om at vi leder med ti mål mot Ungarn, og Island med sin type håndball får fort et par kjappe mål, sier landslagskaptein Kristian Bjørnsen til TV 2.

– Det er klart at det er litt hårete når ledelsen synker såpass mye. De fikk alt med seg av dommeravgjørelser og redninger, i tillegg til at vi gjorde flere tekniske feil, men vi var et klart bedre lag. Når vi skjerpet oss, dro vi ifra. Sånn sett var det kontrollert, sier Magnus Gullerud til TV 2.

Sagosen: – En syk situasjon å stå her

Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud er imidlertid enig med O'Sullivan.

– Vi snakket i pausen om ikke å slippe oss ned, men jeg synes vi gjorde det. Det er en syk situasjon å stå her og nesten være sikret semifinale (den ble sikret senere på kvelden), men likevel være småskuffet over en bedre andreomgang. Det er moro at vi har tatt sånne steg, sier Sagosen til TV 2.

– Det så nesten ut som om vi slapp oss ned da vi kom så langt foran fra start. Det er litt unødvendig. Vi snakket egentlig i pausen om ikke å gjøre som mot Ungarn, men det ble litt samme type kamp med stor ledelse og så slapp vi dem inn. Det var godt vi dro i land seieren, sier Bergerud.

Christian O'Sullivan mener imidlertid at førsteomgangen mot Island er det beste de har levert så langt i mesterskapet. Allerede før det var spilt to og et halvt minutter sto det 4-0 til Norge. Det fikk Island til å ta sin første timeout. Det hjalp ikke særlig, for før omgangen var halvspilt ble den andre brukt.

– En så tidlig timeout skjer innimellom når treneren ikke er fornøyd. Det var en fantastisk start, og det som var kult var at vi ikke slapp oss ned etter den. Vi kunne ikke fått en bedre start. Vi spilte fantastisk bra håndball og fikk løpt på dem. De har flere klassespillere, men vi klarte å ta ut de antatt beste tidlig i kampen. Det hadde jeg ikke trodd, sier O'Sullivan.