– Nå tør de å synge det, «vi skal vinne ligaen»

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United satte nervene i helspenn blant Liverpool-supporterne, så kom Mohamed Salah og sikret 2-0 - etter Alisson-assist.

Liverpool - Manchester United 2-0 (1-0)

Se sammendrag fra kampen i vinduet øverst!

Med Anfield under en rosa himmel var det perfekte rammer for storkampen søndag kveld.

Det var flere sjanser på begge sider, men Virgil van Dijks hodestøt i førsteomgang og scoring av Mohamed Salah på overtid sikret alle poengene til Liverpool.

Nerven i kampen levde til to minutter på overtid. Så, to minutter på overtid løp Mohamed Salah inn 2-0 og rev av seg drakten i full jubel foran The Kop. Dette er første gangen i egypterens karrière at han scorer på Manchester United.

– Det var nerver hele veien. Det så du på måten de jublet på for 2-0-scoringen. Det var et United-lag som fightet, ærlig og oppriktig, sier ekspertkommentator Petter Myhre.

Og assisten? Den kom fra keeper Alisson som løp til andre siden av banen for å feire scoringen.

– Vi ser hva dette betyr. Tre poeng er en ting, tre poeng mot Manchester United. Nå tør Liverpool-fansen å synge det «Vi skal vinne ligaen», sier kommentator Øyvind Alsaker.

– 39 kamper uten tap, 52 på Anfield uten tap, 13 strake seire i Premier League, 16 poengs ledelse og en kamp til gode, og hvis du legger det sammen får du?, spør Alsaker.

– Ligatittel, svarer ekspertkommentator Petter Myhre.

Behersket van Dijk

Virgil van Dijk var selvsagt glad etter seieren. Men vil i kjent stil ikke snakke om ligatittel ennå.

– Vi vet at det alltid er vanskelig mot Manchester United, men til slutt var det en fortjent seier til oss, sier Liverpools forsvarskjempe etter kampen.

– Det er fremdeles mulig for noen å ta oss igjen. Så frem til det ikke er mulig lenger, kommer vi ikke til å feire. Vi vil bare fortsette, og bli bedre for hver dag som går, sier van Dijk.

Solskjær: – I dag var det ikke 30 poeng mellom lagene

Jürgen Klopp gliste etter kampen.

– Vi er i denne situasjonen fordi spillerne viser en utrolig karakter, en fantastisk holdning, de har så mye lidenskap, de største hjertene enn jeg noen gang har sett. Det gjør oss suksessfulle, selvfølgelig kombinert med kvaliteten blant spillerne og atmosfæren i klubben, sier Liverpool-manageren til TV 2.

Han blir fortalt at supporterne nå synger om ligatittel.

– Våre tilhengere har sin fulle rett til å synge det. Hvis de ikke ville feire dette ville noe vært fullstendig galt. Men vi må gjøre arbeidet sammen med fansen, fordi atmosfæren var eksepsjonell, sier Klopp.

Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med mye av prestasjonen United-laget leverte på Anfield.

– Du har ikke lyst å snakke om hederlige tap, men det er surt å slippe inn mål på corner. Vi vet at vand Dijk er farlig og vi er ikke tøff nok mot han. Så har vi ti minutter i begynnelsen av andreomgang der vi er skikkelig under press, men vi forsvarer oss godt. Etter det synes jeg vi viser karakter i laget, vi skaper sjanser og overganger. Pluss at vi skaper et press på dem. Så den siste halvtimen var meget bra, sier Solskjær og understreker:

– Det er 30 poeng mellom lagene, men i dag var det ikke det.

– Han er dominant

Liverpool fikk sin andre corner etter 14 minutter.Trent Alexander-Arnold løftet inn i feltet, Vrigil van Dijk knuste Harry Maguire i duell og headet inn ledelsen.

– Verdens to dyreste forsvarsspillere i duell og det er Liverpool-spilleren som går seirende ut av den, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Han er dominerende, han er dominant, og han gjør 1-0 på Anfield, fortsetter han.

To annullerte scoringer

Ti minutter etter satte Roberto Firmino inn 2-0, til store protester fra United-spillerne. Årsaken var at i situasjonen i forkant mistet de Gea ballen i en duell med van Dijk. Dommer Craig Pawson blåste ikke frispark, men VAR sjekket situasjonen og annullerte Firminos scoring. United-målvakten fikk imidlertid gult kort for protestene.

– Selv om van Dijk går etter ballen, er det korrekt fordi de Gea har kontakt med ballen og blir forstyrret. Så denne måtte videodommerne ta, mener TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Ti minutter før pause ble kveldens andre annullering et faktum da Georginio Wijnaldums scoring ble avblåst for offside.

Uniteds første store sjanse kom i det 40. spilleminutt, men Andreas Pereira klarte akkurat ikke å styre ballen fra Aaron Wan-Bissaka på mål.

Massivt Liverpool-press

Liverpool fosset i angrep etter pause og produserte to enorme sjanser på de første fire minuttene. Først skjøt Mohamed Salah like utenfor mål, før kaptein Jordan Henderson dundret ballen i stolpen fra 17 meter.

Etter ti smertefulle minutter med stort Liverpool-press kom United mer med og knappe kvarteret etter pause var det nære at det sto 1-1 på Anfield. Alene med Alisson sendte Anthony Martial avgårde et hardt skudd, men ballen gikk like over mål.