SKADET: Emilie Hegh Arntzen feller en tåre etter VM-bronsefinalen mot Russland. Nå venter en periode på sidelinjen.
SKADET: Emilie Hegh Arntzen feller en tåre etter VM-bronsefinalen mot Russland. Nå venter en periode på sidelinjen. Foto: Vidar Ruud

Skadet nøkkelspiller mister OL-kvalik for håndballjentene

Emilie Hegh Arntzen må ta pause fra håndballen i tre måneder på grunn av en skulder som er overbelastet.

Det betyr at hun går glipp av mange av kampene til Vipers i serien og i Champions League, samt håndballjentenes OL-kvalik i midten av mars.

– Det er veldig kjedelig. Jeg har aldri hatt et lengre skadeavbrekk før, og det å sitte på tribunen og se på er en ny og vond opplevelse, sier landslagsbacken til TV 2

– Jeg har hatt litt problemer med høyre skulder siden seriestart, men det har stort sett gått greit. Mot slutten av VM i desember kjente jeg det mer og mer, men ingen ting kunne stoppet meg fra å spille da. Da jeg kom hjem var det slett ikke bra. Jeg trengte hjelp for å spille cupfinalen før nyttår og etter seriekampen 6. januar var det slutt.

Fædrelandsvennen har også omtalt skaden.

Smertefullt

Emilie Hegh Arntzen forteller at det ikke bare gjorde vondt å spille håndball, men at hun slet i hverdagen.

– Jeg kunne til slutt ikke bære bagen med høyre hånda. Handleposen ble tatt med venstre hånd, og til slutt verket det når jeg skulle sove.

– Men det er ingen alvorlig skade. Smertene kommer fra overbelastning. Ro og behandling vil hjelpe fram til et comeback i april. Da skal jeg bruke tiden til å trene godt for å komme styrket tilbake.

Vipers startet hovedrunden i Champions League med å tape 31-35 hjemme for danske Esbjerg. Forsvaret, der Hegh Arntzen er viktig, var svakt.

Nå må hun se flere kamper fra sidelinja. Det gjelder også Norges viktige OL-kvalifisering i Montenegro i midten av mars.

– Det har gått bra i klubb og på landslag denne sesongen, så det er veldig kjedelig ikke å kunne fortsette nå. Det blir tøft fra sidelinjen, sukker Hegh Arntzen.

Viktig begge veier

Landslaget vil også merke tapet av Hegh Arntzen som var viktig begge veier under VM i Japan i desember.

Det positive for Thorir Hergeirsson er at flere av spillerne som var skadet da er i spill igjen nå.

Klubbvenninnen Henny Ella Reistad er tilbake for fullt. I helgen lagde Veronica Kristiansen fem mål for Györ.

Begge de to er venstrebacker som Hegh Arntzen. På motsatt back er også Amanda Kurtovic tilbake i spill, og lagde tre mål for Györ i helga.