SKADET: Emilie Hegh Arntzen feller en tåre etter VM-bronsefinalen mot Russland. Nå venter en periode på sidelinjen.
SKADET: Emilie Hegh Arntzen feller en tåre etter VM-bronsefinalen mot Russland. Nå venter en periode på sidelinjen. Foto: Vidar Ruud

Skadet nøkkelspiller mister OL-kvalik for håndballjentene

Emilie Hegh Arntzen må ta pause fra håndballen i tre måneder på grunn av en skulder som er overbelastet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det betyr at hun går glipp av mange av kampene til Vipers i serien og i Champions League, samt håndballjentenes OL-kvalik i midten av mars.

– Det er veldig kjedelig. Jeg har aldri hatt et lengre skadeavbrekk før, og det å sitte på tribunen og se på er en ny og vond opplevelse, sier landslagsbacken til TV 2

– Jeg har hatt litt problemer med høyre skulder siden seriestart, men det har stort sett gått greit. Mot slutten av VM i desember kjente jeg det mer og mer, men ingen ting kunne stoppet meg fra å spille da. Da jeg kom hjem var det slett ikke bra. Jeg trengte hjelp for å spille cupfinalen før nyttår og etter seriekampen 6. januar var det slutt.

Fædrelandsvennen har også omtalt skaden.

Smertefullt

Emilie Hegh Arntzen forteller at det ikke bare gjorde vondt å spille håndball, men at hun slet i hverdagen.

– Jeg kunne til slutt ikke bære bagen med høyre hånda. Handleposen ble tatt med venstre hånd, og til slutt verket det når jeg skulle sove.

– Men det er ingen alvorlig skade. Smertene kommer fra overbelastning. Ro og behandling vil hjelpe fram til et comeback i april. Da skal jeg bruke tiden til å trene godt for å komme styrket tilbake.

Vipers startet hovedrunden i Champions League med å tape 31-35 hjemme for danske Esbjerg. Forsvaret, der Hegh Arntzen er viktig, var svakt.

Nå må hun se flere kamper fra sidelinja. Det gjelder også Norges viktige OL-kvalifisering i Montenegro i midten av mars.

– Det har gått bra i klubb og på landslag denne sesongen, så det er veldig kjedelig ikke å kunne fortsette nå. Det blir tøft fra sidelinjen, sukker Hegh Arntzen.

Viktig begge veier

Landslaget vil også merke tapet av Hegh Arntzen som var viktig begge veier under VM i Japan i desember.

Det positive for Thorir Hergeirsson er at flere av spillerne som var skadet da er i spill igjen nå.

Klubbvenninnen Henny Ella Reistad er tilbake for fullt. I helgen lagde Veronica Kristiansen fem mål for Györ.

Begge de to er venstrebacker som Hegh Arntzen. På motsatt back er også Amanda Kurtovic tilbake i spill, og lagde tre mål for Györ i helga.