TAP MOT PORTUGAL: Svenskene fikk en skikkelig håndballeksjon av Portugal.
TAP MOT PORTUGAL: Svenskene fikk en skikkelig håndballeksjon av Portugal. Foto: Jonathan Nackstrand

Svensk fiasko – tapte mot Portugal

Sverige tapte 25-35 mot Portugal fredag.

Sverige fikk juling av Portugal i hovedrunden.

Dermed er svenskenes eneste håp om EM-avansement seier mot Norge på Søndag.

Sverige står med null poeng i hovedrunden og må håpe på et mirakel om de vil nå semifinalen.

– Jeg tror vår største problem i dag er forsvarsspillet. Jeg synes vi gjør en bra første omgang. I andre omgang går det ikke like bra. Vi gjør ingen redninger, vi forsvarer oss dårlig, og det er det som straffer oss, sier Jim Gottfridsson til TV 2.

Mot Portugal fikk gultrøyene en skikkelig håndballeksjon. Til pause ledet portugiserne 15-12 og forsatte å herje med svenskene etter hvilen.

Da Sveriges landslagssjef Kristján Andrésson tok timeout ti minutter før slutt, var det ikke for å samle laget til en sluttspurt som kunne gi seier. Det sto 29-20, og publikum begynte å forlate arenaen.

På papiret lever Sveriges semifinalehåp iallfall til søndagens kamp mot ubeseirede Norge, men ut fra prestasjonene så langt er det svært lite som taler for svensk poeng i den kampen.

Norge og Slovenia har fire poeng hver, Portugal og Ungarn to hver, mens Sverige og Island er poengløse.

Mange tilskuere forsvant fra hovedrundekampene i Malmö da verdensmester Danmark sensasjonelt ble slått ut i gruppespillet. Søndag kan også Sverige være utslått, og det vil gå ytterligere ut over publikums interesse for kampene i Malmö og for semifinaler og finale i Stockholm.

– Det er vanskelig å si hva som skjedde. Vi er for dårlig i dag og har ikke sjanse. Vi taper fullt fortjent. De er mye bedre enn oss i alle spillets faser, sier en nedstemt Lukas Nilsson til TV 2.

– De utklasset oss i dag. Jeg synes det er pinlig, sier Andreas Nilsson til TV 2.

På søndag møtes Sverige og Norge, hvor ikke annet enn seier er godt nok for «söta bror».