Nordmann falt stygt i Wengen: – Ikke noen hyggelige bilder

Adrian Smiseth Sejersted havnet rett i sikkerhetsnettet.

Norske Adrian Smiseth Sejersted (25) falt stygt i Wengen fredag formiddag. Sejersted overroterte etter høy fart og havnet i sikkerhetsnettet.

Etter det stygge fallet ble rennet midlertidig stoppet.

– Ikke noen hyggelige bilder i det hele tatt, slo kommentator Peder Mørtvedt fast.

Adrian Smiseth Sejersted kom fra fallet i dagens kombinasjonsrenn uten alvorlige skader.

25-åringen fra Stabæk IF slo hodet og skulder etter møtet med sikkerhetsnettet i Wengen. Smiseth Sejersted mener selv at han var utenfor bevissthet i en kort periode, men kom seg uansett raskt til hektene. I ettermiddag har han blitt undersøkt på sykehuset i Interlaken.

– Adrian har det bra, men er forslått etter fallet. Han slo venstre skulderen i møtet med sikkerhetsnettet, men føler selv at den bare er litt sår. Det er ingen symptomer på øvrige skader utover at han muligens har pådratt seg en lettere hjernerystelse. Han blir på sykehuset for observasjon til i morgen. Dette er vanlig rutine, forteller lege for alpinlandslaget, Marc Jacob Strauss.

– Det er sjanser for at jeg er klar for Kitzbühel, sier Sejersted fra sykehuset i Interlaken

Hjernerystelse

Smiseth Sejersted ble fraktet bort i helikopter. Etter det TV 2 erfarer er det snakk om en kraftig hjernerystelse. Det skal også tas MR av skulderen.

– Adrian flys til Interlaken. Vi vet ikke noe om skaden, men vi vet at han er våken, sier Stian Rekdal Nilsen, kontaktperson for alpint-landslaget, til TV 2.

Smiseth Seiersteds lagkamerater var naturlig nok preget etter ulykken.

– Det er noe av det verste du kan oppleve. Jeg var på vei opp på toget da jeg så helikopteret komme inn. Jeg skjønte at det var Adrian som hadde kjørt, for jeg fulgte med på livetiming. Det er en ordentlig kjip følelse. Det er alvorlig når det kommer helikopter, men jeg har fått beskjed om at det er stabilt, sier Aleksander Aamodt Kilde.

Stian Saugstad så fallet fra toppen.

– Det er alltid kjedelig når når går i nettet, spesielt når det er en lagkompis. Jeg så det på skjermen da jeg sto på toppen. Det var ikke noe moro, forteller Stian Saugstad.

– Ikke uforsvarlig

Utfordelen av kombinasjonen har vært preget av svært høy fart. Det gikk raskere enn de norske løperne trodde på besiktigelsen fortalte Kjetil Jansrud til TV 2 etter sin omgang.

– Farten er veldig opp fra i går. Det så vi på Aleks på startnummer èn. Hoppene går lengre og de har arbeidet med vann. Nå er det blitt noen flere kuldegrader over natten. Det går unna fra start til mål. I dag ble jeg offer for at jeg ikke kunne jage fart. Jeg måtte kontrollere fart, sier Jansrud.

Han mener arrangøren ikke kunne gjort noe annerledes.

– Det var ti plussgrader i går, før det ble minusgrader over natten. Det er ikke mye du kan gjøre på en 4 km-løype. Det er nesten ingen alternativer. Det føltes, om ikke veldig, veldig vanskelig, så i hvert fall sikkert. Det er på grensen til noe av det vanskeligste vi har kjørt, men jeg vil ikke si at det var uforsvarlig, sier Jansrud.

– Noe av det vanskeligste dere har kjørt noensinne?

– Ja, her i Wengen så er det det. Bare på grunn av hastigheten.

Østerriksk seier

Jansrud gjorde sine saker svært bra i slalåmdelen av kombinasjonen og endte til slutt på 7. plass. Aamodt Kilde fulgte på plassen bak.

Kampen om rennseieren sto mellom utforvinner Matthias Mayer og franske Alexis Pinturault. Mayer fikk spennende sekunder i lederstolen da franskmannen suste nedover løypa.

I mål kom Pinturault sju hundredeler for seint til å ta seieren.

Trøsten for franskmannen er at han overtok ledelsen i verdenscupen sammenlagt fra Henrik Kristoffersen med fredagens annenplass. To poeng skiller nå i Pinturaults favør.

Franske Victor Muffat-Jeandet ble tredjemann i kombinasjonsrennet i Wengen fredag.