Norge fortsatte den perfekte EM-starten

Norge vant gruppefinalen og tar to poeng med inn i hovedrunen.

Portugal - Norge 28-34 (14-16)

Norge avsluttet gruppespillet med å ta sin tredje strake seier i gruppefinalen mot Portugal hjemme i Trondheim Spektrum.

Dermed har Norge med seg best mulig utgangspunkt til hovedrunden i Malmö med to poeng, i tillegg til at Frankrike er utslått.

– Jeg synes det er klasseforskjell på lagene. Vi er rett og slett et mye bedre lag over hele linjen og vi hadde mange som meldte seg på i dag. Det er morsomt å se. Jeg synes det lukter svidd av oss nå, vi er et godt lag og spiller god håndball, sier Sander Sagosen til TV 2.

– Vi må bare nyte dette her litt i kveld og takke trønderske og norske publikummere som har vært her og laget en kulisse, og latt oss spille på oss masse, masse selvtillit. Så skal vi fortsette å gjøre jobben videre, legger Sagosen til.

Torbjørn Bergerud leverte igjen en stor kamp bakerst for Norge.

– Det var gøy og morsomt, kort fortalt, sier Bergerud til TV 2 og ler.

– Veldig deilig å få med seg to poeng inn til hovedrunden. Vi slår et Portugal som er bra. Urytmiske, uvant å spille mot den type lag. Det er ikke noe man møter hver dag. Så det var godt å gå seirende ut av den matchen her, legger målvakten til.

– Skal vinne den jævla finalen

Magnus Jøndal ble kampens toppscorer med syv mål, mens Magnus Abelvik Rød hadde en fenomenal førsteomgang med seks fulltreffere.

– Vi visste at Portugal kom til å komme med alt de hadde, og hadde en plan om å ta ut syv mot seks-spillet deres og løpe mye. Så ble det et par tekniske feil der, men jeg synes vi gjorde en veldig god førsteomgang, eller en veldig god kamp, rett og slett, sier en strålende fornøyd Abelvik Rød til TV 2.

Han er klokkeklar på hva som er målsetningen for resten av mesterskapet.

– Vi gleder oss til å starte hovedrunden og så skal vi gjøre alt vi kan for å komme oss til semifinalen.

– Hva tror du?

– Vi skal til semifinale, vi.

– Og så?

– Så skal vi til finalen.

– Og så?

– Så skal vi vinne den jævla finalen, svarer Abelvik Rød med et bredt smil.

Også Christian O'Sullivan har troen på at det meste er mulig nå.

– Spiller vi på det nivået vi gjør, har en keeper som leverer på det nivået Torbjørn har gjort i to kamper nå, så blir vi vanskelig å stoppe.

Landslagstrener Christian Berge var ekstra fornøyd med at en rekke spillere markerte seg tirsdag.

– Det var viktig å få i gang flere spillere òg. Gøran Johannessen spiller godt, Rød spiller godt og Harald (Reinkind) spiller godt. Det er fint å få dem i gang, sier Christian Berge til TV 2.

– De sier at Sagosen ikke hadde en sånn kjempekamp, men han har fem mål og åtte assist. Han står bak 13 kasser, liksom. Vi fikk hvilt ham litt mer enn vi kanskje har gjort tidligere, og det er fint inn mot hovedrunden, fortsetter Berge.

Svele: – Portugal gjorde det vanskelig

Norge og Portugal fulgte hverandre tett de første minuttene av oppgjøret, men etter hvert skaffet Norge seg et forsprang og ledet flere ganger med fire scoringer.

Men portugiserne kjempet seg tilbake, og mot slutten av omgangen var Christian Berges menn kun ett mål foran.

Håndballgutta fikk imidlertid med seg en en tomålsledelse til pause etter at omgangens store spiller, Magnus Abelvik Rød, satte inn 16-14.

– Portugal gjorde det vanskelig for Norge. De er flinke defensive, og de tok av flere av satsingene til Sagosen. De klarer å få sluppet ballen til muligheter. Norge sliter defensivt sju mot seks. Det er vanskelig, og Portugal er veldig godt drillet. Det er moro å se. Portugal spilte seg til veldig mange sjanser fra seks meter, og de fikk mange straffekast, oppsummerer TV 2s håndballekspert Bent Svele midtveis.

Norge sprudlet like etter pause

Norge fosset ut av startblokkene i andre omgang, og i løpet av de første sju minuttene etter pause hadde Norge skaffet seg ledelse på sju mål. Bakerst sto Torbjørn Bergerud strålende og stoppet Portugal gang på gang.

Portugiserne nektet å gi helt slipp på Norge, som fikk sin ledelse redusert til tre mål da det var tolv minutter igjen av kampen.

Mot slutten av oppgjøret tok Norge kommando igjen og tok en solid seier.

– Norge brukte pausen godt. De er mye klarere for sju mot seks og lager mål i det tomme buret. Det fikk Portugal til å gå bort fra det, sier Bent Svele.

Frankrike tok tredjeplassen i gruppen etter å ha slått Bosnia-Hercegovina 31-23 tidligere på kvelden i Trondheim Spektrum.