Liverpool med historisk rekord i engelsk fotball

Liverpool slo Tottenham 1-0, økte forspranget på tabelltoppen, og satte historisk rekord.

Tottenham – Liverpool 0-1 (0-1):

Se sammendrag øverst!

Liverpool stormer mot Premier League-tittelen og setter nye rekorder i engelsk fotball etter å ha slått Tottenham 1-0 på Tottenham Hotspur Stadium lørdag kveld. Roberto Firmino ble matchvinner med sin fulltreffer i første omgang.

Seieren sørget for at Liverpool nå har satt en historisk rekord i engelsk fotball.

– Ingen andre lag i engelsk fotballs historie har tatt like mye poeng etter 21 spilte kamper. 61 poeng er fasiten for Liverpool etter 21 kamper. Aldri før har et lag levert en slik seiersrekke fra starten av sesongen. Liverpools sesong er allerede historisk, opplyste TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Liverpool har også scoret mål i sine 21 første kamper denne sesongen. Det er den beste rekken i klubbens historie i den øverste divisjonen. Liverpool scoret også i sine første 21 kamper i 1933/34-sesongen, men da ikke i toppdivisjonen, ifølge Opta.

Samtidig har Liverpool gått 38 kamper på rad uten nederlag. Det er også ny klubbrekord. Den gamle rekorden var på 37 kamper uten tap satt helt tilbake til 1894.

– Det (rekordene) gir oss alle en god følelse. Men andre omgang mot Spurs viste at det finnes rom for forbedring. Vi er i en god situasjon, men med mer arbeid kan vi gjøre det lettere for oss, mente Liverpools stjernestopper Virgil van Dijk etter kampen.

Klopp: – Det føles ikke så spesielt
Liverpool manager Jürgen Klopp var mest opptatt av det ble tre poeng til slutt mot Tottenham.

– Først og fremst er vi fornøyd med resultatet. Det er det viktigste. Ett lag fortjente å vinne denne kampen, og det var oss. Å vinne mot Tottenham er alltid spesielt. At vi ikke avgjorde kampen etter 50-60 minutters spill er vår egen feil, sa Klopp til Sky Sports.

– Jeg er henrykt med tanke på resultatet, men vi snakke om prestasjonen. Vi skulle og burde ha scoret flere mål. Det er sannheten. Vi må være ærlige med oss selv. Vi kunne ha scoret mer, og det må vi gjøre fremover, mente tyskeren, som sa dette om rekordene Liverpool nå har satt:

– Jeg vet om rekordene, for folk har fortalt meg om dem. Men det føles ikke så spesielt. Det jeg vet om fotball er at vi har vunnet noe når vi får et trofé. Frem til det må vi kjempe så hardt vi kan. Pep Guardiola vil ikke gi opp. Det vil ikke jeg heller. Men så langt, så har vi gjort det veldig bra, slo han fast til BBC Sport.

Seieren mot Tottenham gjør at Liverpool har 16 poeng ned til Leicester på 2. plass og samtidig én kamp mindre spilt. Regjerende seriemester Manchester City ligger poenget bak Leicester og har like mange kamper spilt som Liverpool før søndagens oppgjør mot Aston Villa.

Tottenham må på sin side konstatere at avstanden opp til topp fire-plasseringene har økt til ni poeng. José Mourinhos mannskap har kun vunnet én av sine fem siste seriekamper.

TV 2-ekspert Petter Myhre mente imidlertid at Tottenham fort hadde fortjent ett poeng mot Liverpool.

– Etter kun ha forsvart seg i første omgang, så ga Tottenham Liverpool virkelig noe å tenke på etter pause. Andre omgang var morsom å se på, sa Myhre.

Gigantsjanser
Etter kun ett minutts spill var Tottenham svært heldige som unngikk baklengs.

Roberto Firmino fikk avsluttet i feltet. Ballen endte til slutt hos Alex Oxlade-Chamberlain, som skjøt i stolpen og ut.

– For noen vanvittige sjanser. Der var Spurs heldige, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

I det 22. minutt fikk Liverpool nok en gigantsjanse. Jordan Hendersen fant en helt umarkert Virgil van Dijk på barste stolpe. På utrolig vis misbrukte stopperen den gedigne målsjansen.

– Det er smått utrolig at han ikke klarte å sette den, spesielt da han fikk så god tid, mente Hangeland.

Ti minutter før pause fikk Liverpool scoringen de jaktet på. Etter et vakkert angrep endte ballen opp hos Roberto Firmino i feltet.

– Fra øverste hylle
Han dundret ballen i mål fra kloss hold. VAR sjekket scoringen for hands i forkant, men brasilianerens fulltreffer ble stående.

– Det var individuell kvalitet på øverste hylle fra Firmino. Det var smart bevegelse og flott tyngdeoverføring i avslutningsøyeblikket, mente Hangleand.

Liverpool gikk til pause med 73,3 prosent i ballbesittelse og en høyst fortjent 1-0-ledelse.

Etter pause hevet Tottenham seg, og skapte flere brukbare muligheter til å sette inn utligningsmålet.

Liverpool var i perioder rystet, men Klopps menn maktet utover i omgangen og ta tilbake kontrollen på kampen.

Ni minutter var Spurs så nære utligning som et omtrent er mulig å komme. Lo Celso fikk ballen like foran mål. På nærmest uforklarlig vis maktet han å skyte utenfor.

Liverpool vant kampen 1-0 og økte ledelsen på toppen av tabellen.