Sagosen ustoppelig i egen lekegrind

– Sagosen driver med en annen idrett enn de andre, mener TV 2s ekspert Bent Svele.

Norge - Bosnia-Hercegovina 32-26

Se høydepunkter og intervjuer i Sportsnyhetene øverst!

De norske håndballgutta fikk en fantastisk start på EM med storseier over Bosnia-Hercegovina hjemme i Trondheim fredag.

Festens høydepunkt var Sander Sagosen, som var ustoppelig. Hjemme i Trondheim banket PSG-stjernen inn tolv scoringer.

– Sagosen driver med en annen idrett enn alle de andre på banen, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

– Han skyter ballen i mål, spiller opp de andre og skaffer utvisninger og straffer. Han gjør nesten akkurat som han vil. Han er hjemme i legegrinden i Trondheim, og der koser han seg, fortsetter Bent Svele.

– Det var helt sykt
Sander Sagosen beskrev EM-åpningen som en drøm som gikk i oppfyllelse.

– Det var sykt, rett og slett. En guttedrøm i oppfyllelse. Dette var stort for en trønder-gutt. Da vi gikk ut på der, og hørte fullsatt hall med 8000 i ryggen. Det er klart dette er en guttedrøm vi har sett frem til i mange, mange år, sa Sagosen til TV 2 etter kampen.

– Merket du noe til presset?

– Det er mye som kreves av meg og mange har forventninger til meg. Jeg tenker ikke på det. Jeg ville bare ut å kose meg, og spiller best håndball når jeg har det morsomt. Det hadde jeg i dag. Det blir en knock out-kamp for Frankrike i neste, mens vi har to matchballer både mot Frankrike og Portugal. Vi skal videre herfra, svarte han.

Magnus Abelvik Rød ble imponert over lagkameraten.

– Han kjenner ikke presset og er utrolig tøff i hodet. Jeg er bare glad for å se at han lykkes. Han har fått mange kommentarer og mange vil ha en bit av ham. Han får en sekser for denne innsatsen her. Eller, kanskje en femmer. Så får vi se ham stige litt utover i mesterskapet, sa han til TV 2.

I tillegg oppildnet Sagosen publikum i Trondheim Spektrum en rekke ganger.

– Dette har jeg sett fram til i lang tid. Det kokte i hele kroppen. Jeg har gledet meg så lenge til å komme i gang. Jeg hadde frysninger hver gang vi scoret, sa Sagosen til TV3.

Landslagstrener Christian Berge var ikke uventet fornøyd med Sagosens innsats.

– Det var mye som var bra, og jeg visste at Sagosen skulle være i det slaget i dag. Han er god. Han er veldig glad i sånne kulisser og sånne kamper som dette. Når han er i det humøret, så er han vanskelig å stoppe, sa landslagstrener Christian Berge til TV 3.

– Spillerne var giret. Jeg visste at Sander kom til å se ut sånn. Han er sterk i pannen. Han var vanvittig konsentrert og hadde virkelig lysten i dag, sa Berge til TV 2.

Frankrike må vinne
Nå retter han fokus på kampen mot Frankrike.

– Det var mye som var bra, men vi kan bli bedre. Nå er det rett over til Frankrike. Vi har en liten mulighet til å slå ut Frankrike. Der kommer det til smelle. Det skal bli moro. Vi har vært med mot Frankrike før, og vi skal forberede oss godt og klinke til, mente Berge.

For EM-kvelden i Trondheim åpnet med et svært overraskende fransk tap mot Portugal. Det betyr at Frankrike må slå Norge søndag.

– Det var deilig å komme ut i hallen og få rullert så mye. Jeg synes vi gjør en god kamp i første omgang, og i andre omgang løp vi fra dem, sa Norges Magnus Jøndal til TV 2.

– Det kommer imidlertid til å bli tøft mot Frankrike. Det var dumt de tapte kampen mot Portugal, for nå må de vinne. Men vi er på hjemmebane og har alle muligheter til å vinne, sa han.

– Nå har man fått oppleve det man drømte om da man startet med håndball. Det å høre det trøkket som var her var helt fantastisk. Vi viste en helt fantastisk sult når det gjaldt det å løpe, og vi fikk kampen inn i vårt spor, sa Abelvik Rød.

Ledet komfortabelt til pause
Norge og Bosnia-Hercegovina fulgte hverandre tett i starten av kampen, men etter at bosnierne gikk opp på 9-9 fikk Norge kontroll over kampen og kontret gjestene fra Balkan i senk. Til pause ledet Norge komfortabelt 17-12.

– Norge begynte litt rufsete bakover, og de slapp Bosnia-Hercegovina til mange skudd. Torbjørn Bergerud tok ikke dem. Etter 16-17 minutters kom det et målvaktsbytte med Kristian Sæverås inn. Det kom seks skudd på mål, og han tok tre av dem. Den siste halvdelen av første omgang var Norge veldig solide bakover, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

I andre omgang fortsatte Sagosen sin oppvisning i hjembyen. Et norsk lag på cruisekontroll sørget for at det aldri ble særlig spennende etter pause.

Norge vant som ventet kampen med solide sifre og har fått en meget god start på mesterskapet før Frankrike og Portugal venter.