Pappa Haaland letter på sløret rundt sønnens klubbskifte

Erling Braut Haaland er på treningsleir med sin nye klubb Borussia Dortmund på Marbella.
Erling Braut Haaland er på treningsleir med sin nye klubb Borussia Dortmund på Marbella. Foto: Friso Gentsch
Alfie Haaland er på plass på Marbella og forteller om hva som skjedde i kulissene da sønnen skulle til ny klubb.

Saken oppdateres!

Fredag stilte Alfie Haaland opp på treningsfeltet til Bordussia Dortmund på Marbella. Der fikk han se sønnen trene med sine nye lagkamerater.

– Det er veldig spesielt selvfølgelig. Det er en svær klubb, mange gode spillere, så for en far er det selvfølgelig spennende og det kribler litt i mine føtter også, sier pappa Haaland til TV 2.

– Prøvde å skjerme Erling

Det er knappe to uker siden overgangen til Dortmund ble bekreftet. Før det svirret ryktene og flere klubber ble nevnt som Haalands neste stoppested. Pappa Haaland sto midt oppi «kaoset» og snakker nå for første gang siden klubbskiftet kjent.

– Klart det var mye medieoppslag, absolutt. Vi prøvde å skjerme Erling så godt vi kunne, sånn at han kunne få konsentrere seg om der han tross alt var og spilte, han spilte i Champions League, i en fantastisk klubb i Salzburg. Så det var kjekt. Da Dortmund kom på banen, hadde han lyst til å prøve det.

– Når bestemte dere at det ble Dortmund?

– Det vet jeg ikke. Det var rett før vi skrev under, tror jeg.

– Hva var det som ble utslagsgivende?

– Nei, altså, det var veldig mange gode klubber som var involvert og hadde lyst på ham, heldigvis. Så uansett hvilket valg han hadde tatt hadde det blitt bra, tror jeg. Men han hadde ekstra lyst til å prøve seg her, så det er vi glad for.

– Hvor nært var det med Manchester United?

– Jeg kan ikke kommentere de andre klubbene av respekt for dem. Det er Dortmund han er i, og da har jeg helst lyst å snakke om de.

Vil ikke kommentere mulig klausul

Det har siste uken blitt skrevet, i blant annet den tyske avisen Bild, at Erling Braut Haaland har fått en klausul i kontrakten som gjør at han etter to år kan forlate klubben, ved en riktig sum. Det vil ikke faren si noe om.

– Sånne ting snakker vi aldri om. Det tror jeg du forstår. I utgangspunktet har han fire og et halvt års kontrakt i Dortmund, og forhåpentligvis blir det en lykkelig reise for begge to. Erling ser for seg at han skal bli her i mange år, svarer pappa Haaland.

Nå håper han å se sønnen spille treningskampen førstkommende lørdag.

– Jeg håper han får noen minutter i hvert fall. Men jeg vet ikke, det var i hvert fall kjekt å komme å se han litt på treningen, og forhåpentligvis får vi se ham litt i kamp.

– Kjemper han til seg en plass ser vi veldig lyst på det

Dortmund har skjermet Erling Braut Haaland fra media siden han kom til klubben, og har knapt latt 19-åringen gi noen intervjuer. Pappa Alfie kan imidlertid fortelle at sønnen trives godt i sin nye klubb så langt.

– Han er blitt tatt godt i mot av hele klubben og spillerne. Nå har han heldigvis fått lov til å begynne å trene litt med laget også, så det er bare positive ord foreløpig, i hvert fall, forteller Haaland.

Han mener konkurransen i klubben er stor.

– Dortmund er et av Europas beste lag og da regner du med at det er veldig mange gode spillere. De ligger som regel helt i toppen av Tyskland hvert år og er med i Champions League. Det er veldig mange gode spillere, så hvis han klarer å kjempe seg til en plass så ser vi veldig lyst på det, vi gjør jo det, sier Haaland.

At det er mulig for sønnen å kapre en plass på laget har pappa Haaland tro på.

– De spiller litt forskjellig. Av og til spiller de med én fremme, av og til med to. Så det er godt å ha gode alternativ, tror jeg. Det er ingen som kan spille alle kampene, så forhåpentligvis får han spille litt utover vinteren og våren nå.

Lik TV 2 Sporten på Facebook