Børge Lund og landslagssjef Christian Berge under en kamp mellom Norge og Spania.
Børge Lund og landslagssjef Christian Berge under en kamp mellom Norge og Spania. Foto: Vidar Ruud

Toppklubber protesterer mot Børge Lunds dobbeltrolle

Håndballandslagets assistenttrener Børge Lund vil kombinere jobben med trener for Elverum, men det vil elleve av tolv toppklubber sette en stopper for, skriver VG.

Til høsten tar Børge Lund (40) over som trener for Elverum i herrenes eliteserie.

Frem til etter sommerens OL er han fulltidsansatt på landslaget som assistenttrener. Ønsket og planen har vært at han etter OL går tilbake til en deltidsjobb som assistenttrener.

VG skriver tirsdag at styret i Norsk Topphåndball enstemmig har signert et protestbrev til Norges Håndballforbund. Der sier de klart at de prinsipielt er imot at samme person er både landslagstrener på seniornivå og elitetrener i en norsk klubb for samme kjønn.

– Vi har i ettertid snakket med elleve av tolv klubber. Alle støtter oss. Det var ikke naturlig å snakke med Elverum, sier styremedlem Jørn-Magne Johannessen i Norsk Topphåndball til VG.

Han sier til TV 2 at han vil at landslaget skal få ro inn mot EM nå, men at de vil ta en prat med Håndballforbundet etterpå.

Frykten er at Elverum vil få fordeler i spillerjakt, samt hos sponsorer og media ved å ha en trener som også er landslagstrener.

Skal møtes etter EM

I november sa Børge Lund dette til TV 2 om muligheten for å fortsette i landslagsjobben:

– Jeg ønsker det. Jeg tror det vil være en optimal løsning for meg og min utvikling. Så lenge Christian (Berge) og forbundet ser at jeg er en god ressurs for landslaget, så ønsker jeg å fortsette.

Håndballpresident Kåre Geir Lio sier Lund vil være ansatt i en stilling på 30 prosent etter OL. Etter EM, som starter fredag i Trondheim, skal det være et møte om temaet mellom forbundet og Norsk Topphåndball.

Lio bekrefter overfor til TV 2 at de vil ta opp saken med Norsk Topphåndball etter EM.

– Jeg har tro på at vi finner en god løsning om vi setter oss ned sammen og snakker om det. Det er også en del formaliteter rundt ansettelsesforholdet man må ta på alvor, men jeg tror vi skal finne en løsning, sier håndballpresidenten.

– Har dere tenkt over denne dobbeltrollen til Lund og hvilke reaksjoner den kan gi?

– Ja, vi har tenkt litt, men i hektiske EM-forberedelser har vi ikke hatt tid til å sette oss ned sammen og snakke om det.

Børge Lund sier til VG at dette er en sak for NHF sentralt ved Erik Langerud. Han vil ikke ha fokus på saken før EM.