Tidligere proffsyklist Bjarne Riis og det danske selskapet Virtu Cycling kjøper seg inn i Team NTT. Det skriver den danske avisen BT.

Sammen med nåværende eier, Douglas Ryder vil det danske selskapet dele eierforholdet.

Riis vil få ansvar for det sportslige, og vil dermed ha mye med Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller å gjøre.

Sist den profilerte dansken var inne i proffsykkelbransjen var i 2015. Den gangen som sportslig leder for Tinkoff-Saxo.

Riis vant selv Tour de France som syklist i 1996, men har siden mistet den seieren. I 2007 innrømmet dansken at han hadde brukt EPO i perioden fra 1993-1998. Det har gjort ham til en svært kontroversiell person i sykkelmiljøet.

– Ikke ristet av seg juksestempelet

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad mener nyheten kommer til å skape debatt innad i sykkelmiljøet.

– Bjarne Riis er kontroversiell. Han er på en måte et symbol på EPO-tiden og er den første danske vinneren av Tour de France. Det gjorde at Norge og den norske sykkelsporten kom veldig nært på det.

– Han har jo vært leder tidligere, og under hans ledelse var det mye juks i organisasjoner under ham. Så han har ikke ristet av seg stempelet ennå. Det vil bli stilt spørsmål rundt det. Rent praktisk kan det bety at utøverne i laget kan bli testet oftere.

Kan bli bra for Boasson Hagen

Kaggestad tror likevel at Riis' inntreden i NTT kan være positiv for Edvald Boasson Hagen.

– Jeg har hørt mye bra om ham. Han har evnen til å se og utvikle folk. Det kan være bra for Edvald. Riis har alltid hatt sansen for Edvald og jeg tror han gleder seg til å jobbe med ham. I Riis sine øyne er fortsatt Edvald et stort talent.

– Vi må gi ham en sjanse. Vi må tro at han vil følge reglene. Han har hatt lyst til å komme tilbake, men helst med et eget lag. Han klarer ikke å bli ferdig med sykkelsporten.

– Laget har slitt og han har tidligere vist at han kan skape resultater, så vi får håpe for Team NTT at dette blir bra.