Casper Ruud har levert solid under ATP Cup i Australia, men måtte gi tapt mot Daniil Medvedev.
Casper Ruud har levert solid under ATP Cup i Australia, men måtte gi tapt mot Daniil Medvedev. Foto: Trevor Collens

Tennis-stjerne roser Ruud etter storspill

Casper Ruud tapte 3-6, 6-7 for den russiske storspilleren Daniil Medvedev under 3. runde av ATP Cup i Australia tirsdag. – Jeg viser også i dag at jeg ikke er så langt unna topp ti-nivået i verden, sier Ruud til Eurosport.

Nordmannen viste solid spill og var helt på høyde med sin motstander. Etter bare ett servebrudd tok verdens femte beste spiller for tiden, det første settet 6-3.

Den 21 år gamle nordmannen hadde derimot store muligheter til å snu kampen i det andre settet. Han fikk en del vinnere og klarte å bryte russeren til 3-1-ledelse.

Ruud klarte ikke å holde sin neste serve, slik at Medvedev, som er ranket som nummer fem i verden, kunne redusere. Spillerne holdt sine server resten av settet og kampen ebbet ut til 6-6 og tie break

Der ledet Ruud 4-2 før russeren skjerpet seg og tok hjem kampen med 8-6.

– Jeg har hatt tre veldig gode kamper her nå. En god kamp i dag, selv om det blir tap. En morsom utfordring og en veldig god oppladning til Australian Open, som er den aller største turneringen her nede, sier Ruud til Eurosport.

At han var på høyde med Medvedev, som nylig tapte finalen i US Open, bærer bud om at noe stort er på gang.

– Jeg viser også i dag at jeg ikke er så langt unna topp ti-nivået i verden når jeg spiller bra. Det er bare å bygge videre. Jeg føler at jeg spiller bra, men at ting kan forbedres. Det er et godt tegn. At man ikke er utlært enda. Jeg har forhåpentligvis mange år igjen. Det er bare å ta med seg alt positivt videre, sier Ruud.

Ruud har så langt vunnet to singleseire i ATP Tour. De kom mot de solide spillerne John Isner og Fabio Fognini. Det vil gi ham 130 poeng på ATP-rankingen hvor han er nummer 53. Ved neste korsvei vil han ta seg opp blant de 50 beste til en 46. plass. Medvedev er imponert.

– Han var ekstremt solid med backhand. Stillingen gir ikke et skikkelig bilde av kampen. Han var veldig nære. Begge to kunne vunnet. Utrolig spilt av ham. Forhåpentligvis får han en strålende sesong, sier Medvedev.

Daniil Medvedev takker Casper Ruud for kampen.
Daniil Medvedev takker Casper Ruud for kampen. Foto: Trevor Collens

Neste turnering for Ruud blir ATP-turnering i Auckland, New Zealand fra mandag.

– Nå må man tenke på neste turnering i Auckland. Det går i ett og jeg gleder meg allerede. Spillet er bra og det er bare å holde det gående, sa Ruud.

Viktor Durasovic tapte sin kamp 2-6, 1-6 for Karen Khatsjanov. Double-kampen tirsdag morgen endte også med tap for duoen Ruud/Durasovic.