Marius Lindvik, Johann André Forfang, Anders Håre og Robin Pedersen startet dagen med en tur opp på hoppet i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen som huser den fjerde og siste hoppkonkurransen i Hoppuka.
Marius Lindvik, Johann André Forfang, Anders Håre og Robin Pedersen startet dagen med en tur opp på hoppet i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen som huser den fjerde og siste hoppkonkurransen i Hoppuka. Foto: Geir Olsen

– Dette blir en deilig dag

Marius Lindvik er offensiv før rennet som avgjør om han vinner Hoppyka sammenlagt.

Se siste renn i Hoppuka på TV 2 og Sumo fra kl. 17.00.

Det er faktisk helt umulig å merke på Frogner-gutten at han skal kjempe om Norges første hoppuketriumf på 13 år. Han sov lenge i dag. Som vanlig. Og nervøs er han ikke.

– Jeg merker ikke noe til det. Jeg har fokus på det jeg skal gjøre i stedet for å bruke energi på det å være nervøs. Det er det ingen vits i, sier Lindvik til TV 2.

Da han snakket med TV 2 ved ankomst til stadion, sa han at han våknet med en veldig god følelse.

– Det tok litt tid før jeg våknet ordentlig, men da kjente jeg at dette blir en deilig dag, sa 21-åringen.

– Det er lov å glede seg?

– Absolutt!

Viktig rolle for pappa

Dagen i dagen har gått med til helt vanlige ting. Etter frokost var Lindvik & co ganske kjapt i gang med en lett teknisk økt, før de stakk innom et sponsortreff. Filosofien er å ha like dager, uansett hva som står på spill i bakken.

Dessuten har pappa Trond Lindvik en viktig rolle for å holde trøkket oppe hos det norske håpet.

– Jeg får ikke gjort noe med det sportslige. Jeg har jo ikke noe teknisk å tilføre han, så jeg må bare være pappa, støttespiller og motivator.

– Hva gjør du da?

– For det første så sender jeg positive meldinger til han. Og når vi prater sammen, så skryter jeg av ham, og prøver å bakke han opp og motivere slik at han får troen. Det tror jeg er viktig å gjøre.

På selve renndagen er det mindre kommunikasjon mellom far og sønn.

– Jeg tror jeg skal la han være mest for seg selv. Jeg har en prat med han tidlig på dagen for å bygge han opp sånn at han får en god følelse.

Trond og Torill Lindvik på sidelinjen i forbindelse med kvalifisering i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen som huser den fjerde og siste hoppkonkurransen i Hoppuka.
Trond og Torill Lindvik på sidelinjen i forbindelse med kvalifisering i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen som huser den fjerde og siste hoppkonkurransen i Hoppuka. Foto: Geir Olsen

– Røra rundt

Det sportslige er det Alexander Stöckl seg av. Og der er det heller ikke mange bekymringer. Gårsdagen viste at Lindvik hoppet bedre og bedre i bakken han aldri hadde satt sine ski i før.

– Siste hoppet i kvaliken er ganske bra. Men det er langt fra det beste han kan. Så har han ett prøvehopp før konkurransen, og det kommer han garantert til å utnytte.

For Lindvik var langt fra fornøyd med det tekniske etter niendeplassen i går. Det sier egentlig det meste om hvor godt han kan hoppe dersom han virkelig treffer.

– Det eneste jeg er sikker på, er at hvis Marius får ut sine beste hopp her i Bischofshofen, så er det ingen som slår han, sier sportssjef Clas Brede Bråthen, til TV 2.

For nå er Lindvik så god at han blir topp ti selv i hopp som ikke er helt perfekte.

– Jeg føler jeg bommer litt både på posisjon og timing, så hvis jeg fikser det så er jeg nok oppi der, sier Lindvik om hoppingen sin i går.

Og nettopp evnen til å gjøre riktige forandringer er en av Lindviks store styrker som hopper. Derfor er heller ikke pappa Trond bekymret, selv om han også kunne se på guttungen at han ikke var helt fornøyd etter kvalifiseringen.

– I Garmisch så sleit han voldsomt, der løsnet det ikke før på renndagen. Der var han nummer 38 i kvaliken, og dreiv å røra på rundt 25 til 40 på trening. Så det kan snu fort, sier Trond Lindvik.

– Sjampisen er klar

Om sjansen til å ta Norges første hoppukeseier siden Anders Jacobsen i 2007, er hovedpersonen like knusende rolig i svarene som vanlig.

– Det er mulig, sier han kort. Med stor troverdighet.

I kvalifiseringen var han drøye fem poeng bedre enn David Kubacki. Og overfører man det til rennet, så er halve avstanden på 9,1 poeng spist opp. Men Stöckl advarer mot en slik lek med tallene.

– Det er morsomt å regne på slike ting, og leke litt med tallene fra kvaliken, men det har ingen verdi. Det eneste som betyr noe er to gode hopp i konkurransen, så får vi se. Vi kan muligens ha en hoppukevinner, en som er på pallen, eller en som er utenfor pallen. Det er de tre mulighetene vi har, smiler Stöckl.

Pappa Trond er ikke like rolig som sønnen og treneren. Selv om han tolker det svært positivt at to av de tre opponentene (Geiger og Kubacki) ble slått i kvaliken. Bare Kobayashi hoppet bedre enn Lindvik av de fire som på papiret har mulighet til å vinne.

– Det er vanskelig å si, men uansett hva som skjer så har Marius gjort en kanon-hoppuke. Det er grisejevnt. Det er fire stykker som kan vinne. Det er vidåpent. Men det er jo det som er morsomt også. At det er litt spennende.

Men han er klar til å sprette korkene om det skulle bli triumf på Norge og Romerike.

– Tar dere sjampisen hvis det blir seier?

– Den er klar, vet du, ler pappa Trond.