Arteta kunne juble mot Solskjærs tannløse United

Mikel Arteta tok sin første seier som Arsenal-manager mot Solskjærs United.

Arsenal-Manchester United 2-0

Mikel Arteta og Arsenal kontrollerte inn en 2-0-seier over et tannløst Manchester United på Emirates.

Nicolas Pépé ga Arsenal en drømmestart etter sju minutter, og var nær med å doble ledelsen etter et stolpetreff. Men da ivorianeren slo en corner like før pausen banket Sokratis inn en klarering til 2-0.

Se sammendraget øverst i saken!

– Det man kan glede seg over og gi optimisme til Arteta og Arsenal-fansen er måten de gjorde det på. De var solide defensivt, kompakte som lag og godt strukturert. Det har vi ikke sett på veldig lenge. I tillegg varter de opp med god angrepsfotball i første omgang. Det blir spennende å følge Arteta som Arsenal-manager, kommenterte Nils Johan Semb etter kampen.

Arteta var svært fornøyd da TV 2 møtte spanjolen etter kampen.

– Vi trengte én seier. i dag var den perfekte muligheten med et nytt år og vi kan glemme det forrige. Vi visste at vi hadde muligheten til å ta seieren og vise oss frem fra en god side. Det gjorde vi og vi fortjente seieren, sier Arteta til TV 2.

Pépé og Arsenal høstet mye ros for førsteomgangen mot United.

– Det er det beste jeg har sett av han så langt i Arsenal-drakta, og det er den beste omgangen jeg har sett av Arsenal denne sesongen. De har vært glitrende, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Hos Manchester United var det lite å skryte av. Ole Gunnar Solskjærs menn skapte nesten ingenting. Harry Maguire sløste vekk en sjanse på slutten av omgangen.

De røde djevlene kom seg i andre omgang, men klarte ikke å sette målet som ville skapt liv i kampen.

Solskjær byttet inn Mason Greenwood og Andreas Pereira uten at de klarte å sette sitt preg på kampen.

Dermed tok Mikel Arteta sin første seier som Arsenal-manager. The Gunners klatret opp til 10. plass på tabellen. Manchester United ligger på 5. plass, fem poeng bak Chelsea på fjerde.

Manchester United var uten midtbanestjernen Paul Pogba som har pådratt seg en ny ankelskade.