Pogba-forklaring skaper forundring

– Det fører til spekulasjoner, mener TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Manchester United-troppen ankom Turf Moor lørdag, var det mest oppsiktsvekkende at Paul Pogba ikke var med i reisefølget.

– Paul har vært involvert i to kamper etter å ha vært veldig lenge ute, så det var ikke riktig å ta ham med, forklarte manager Ole Gunnar Solskjær i intervjuet før kampstart.

Pogba har spilt til sammen 71 minutter på de to siste kampene for Manchester United.

– Det er merkverdig. Pogba har kommet inn og spilt en rolle i to kamper. Jeg var helt sikker på at han skulle spille, men han er altså ikke med i troppen. Det fører til spekulasjoner. Vi får sikkert mer svar i dagene som kommer, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Etter kampen på Turf Moor var Solskjær tydelig på at franskmannen trengte hvile.

– Paul har vært ute en god stund og var ikke klar til å starte nå. Vi må være tålmodig med ham og få ham klar til neste kamp, men Nemanja og Fred leverte en strålende kamp. Jeg tror ikke mange av dere hadde trodd for tre måneder siden at Fred skulle være kanskje vår beste spiller mot Burnley, men han var fantastisk i dag, sa kristiansunderen på pressekonferansen etter 2-0-seieren.

Pogba var sterkt koblet til Real Madrid før sesongen, og franskmannen ytret også et ønske om å bytte klubb. Han ble imidlertid værende.

– Vi er i den perioden av sesongen der spillere kanskje kan se en vei ut i januar. Vi vet ikke hva agenten holder på med. Det er definitivt merkelig at en spiller av hans kaliber ikke er med når han er frisk etter å ha vært ute i flere måneder. Da ivrer du etter på. Han er den som burde banke på managerens dør, sier tidligere Chelsea- og Liverpool-spiller Joe Cole i BT Sports studio.

Manchester United klarte seg imidlertid greit uten Paul Pogba, for det ble en 2-0-seier over Burnley etter mål av Anthony Martial og Marcus Rashford.

Nylig nektet Solskjær for at det kunne bli aktuelt å selge Pogba i januar.

Neste kamp for Manchester United er borte mot Arsenal første nyttårsdag.