Søndag kl. 17: Tottenham - Chelsea på TV 2 Sport Premium og Sumo

Søndagens London-derby mellom Tottenham og Chelsea er av det spesielle slaget. For nåværende Spurs-manager José Mourinho har betydd svært mye for karrieren til sin sin tidligere elev Frank Lampard.

Og det er spesielt én historie som har fått mye oppmerksomhet i Fotball-England. Tidlig i sin første Chelsea-periode gjorde José Mourinho nemlig et grep som fikk Frank Lampard til å få nyvunnet selvtillit og tro.

Etter en trening skal Mourinho ha tatt turen inn i garderoben og sagt til Lampard at han var verdens beste midtbanespiller.

Det er noe tidenes mestscorende Chelsea-spiller ikke glemmer.

– Det føltes ut som det var en instinktiv handling. Dere må spørre ham om det var planlagt. Men det fikk meg til å føle meg bra. Sånne øyeblikk, det trenger ikke bare å være den beste spilleren i verden, men positive ting. Han ba meg ikke om å begynne med overstegsfinter og den slags. Det handlet om driv og at vi måtte prøve å vinne titler. Nå prøver jeg å gjøre det med mine spillere, forteller Lampard i forkant av helgens møte.

Samme sesong ble engelskmannen klubbens toppscorer med 19 mål da de blåkledde vant ligaen for første gang på 50 år.

Lampard forteller at den portugisiske managerstjernen klarte å knytte et helt spesielt bånd til spillerne i Chelsea-garderoben.

– Da José først kom til Chelsea, var han den første manageren som jeg følte meg personlig knyttet til. Han jobbet mye med den mentale biten, og det ga meg selvtillit, forteller engelskmannen.

Og nettopp det er noe klubblegenden prøver å få til med sine nåværende Chelsea-spillere.

– Man knytter bånd. Når jeg jobber med de unge spillerne nå, så er det min plikt å prøve på det samme med dem. De er i starten av sine karrierer, og trenger å se opp til meg og støtteapparatet. Jeg elsker de unge spillerne her. De er gode gutter og veldig gode spillere, sier Lampard.

– Det er en ting som pågår konstant. Det handler om hvordan man oppfører seg rundt dem hver dag. Hvor mye man vil jobbe på treningsfeltet. Hvor mye man engasjerer seg i deres liv utenfor fotballbanen, og hvordan de reagerer på det. Disse tingene spiller en stor rolle.

Samtidig er 41-åringen klar på at det er en balanse mellom å komme nær sine spillere, men samtidig holde en viss distanse.

– Det er den linjen man må få til. Og jeg liker å tro at jeg gjør det. Du må spørre spillerne. Det er ikke sånn at vi henger og spiller Playstation sammen, sier Chelsea-manageren.

Det er ikke bare de to managerne som gjør søndagens oppgjør mellom erkerivalene spesielt. Det er også et svært viktig møte med tanke på kampen om å havne blant topp fire. Chelsea, som nå er på fjerdeplass, har tre poeng mer enn Tottenham som er nummer syv.