NÅLØYE: Stine Bredal Oftedal og Norge må til Montenegro for å sikre OL-billett. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NÅLØYE: Stine Bredal Oftedal og Norge må til Montenegro for å sikre OL-billett. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud

Norge spiller OL-kvalifisering i fryktet arena i Montenegro

De norske håndballjentene må til Montenegro for å spille OL-kvalifiseringen i mars. Der venter tre kamper mot arrangørlandet, Romania, og Nord-Korea.

De norske håndballjentene må til Montenegro for å spille OL-kvalifiseringen i mars. Der venter tre kamper mot arrangørlandet, Romania og Nord-Korea.

Dermed spiller det norske laget i en fryktet arena i Podgorica, der hjemmefansen kan være svært pågående. Montenegro ble nummer fem i VM og er et meget godt lag.

Romania skuffet i VM, men får trolig tilbake et par gode spillere til kvalifiseringen.

– Vi får ta det stedet vi er blitt tildelt. Vi får jobbe hardt for å kvale inn til OL. Vi har ikke fått den letteste veien, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB etter at spillestedet ble klart fredag.

Det er Det internasjonale håndballforbundet (IHF) som fordelte arrangøransvaret etter en «hemmelig avstemming i styret». Det kommer fram på IHFs hjemmeside.

Turneringen går over bare tre dager i perioden 20.–22. mars, og det betyr at det ikke er lagt inn noen hviledager.

De to beste fra hver pulje får OL-billett. Dette er de to andre gruppene:

I Spania: Spania, Sverige, Argentina og Senegal.

I Ungarn: Russland, Serbia, Ungarn og Kina.

Fra tidligere er Japan, Sør-Korea, Nederland, Brasil, Frankrike og Angola klare for OL-turneringen. Den spilles i perioden 26. juli–9. august.

Norge har vunnet to OL i kvinnehåndball (2008 og 2012) i tillegg til to sølv og to bronse.

(©NTB)