GRAND TOUR-DOBBEL: Carl Fredrik Hagen vil prøve seg både i Giroen og Vueltaen.
GRAND TOUR-DOBBEL: Carl Fredrik Hagen vil prøve seg både i Giroen og Vueltaen. Foto: Anne-christine Poujoulat

Kristoff får selskap av norsk sykkelstjerne i Giro d'Italia

Carl Fredrik Hagen satser på en Giro-Vuelta-dobbel i 2020-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carl Fredrik Hagen imponerte stort da han ble nummer åtte sammenlagt i Vuelta a España i høst.

28-åringens åttendeplass er tidenes beste beste resultat av en nordmann i en Grand Tour. Dag Erik Pedersens tiendeplass i Giro d'Italia hadde vært beste plassering i 35 år før Hagens bragd.

Oppegård-gutten har nå lagt en plan for 2020-sesongen. Den inneholder ikke Tour de France. I stedet skal Hagen sykle både Giro d'Italia og Vueltaen, får TV 2 opplyst.

Lotto Soudal-rytteren åpner rittsesongen på Mallorca. Deretter skal han sykle et femdagersritt i Valencia før UAE Tour og Katalonia rundt står på programmet.

Så drar Hagen på høydesamling før Romandiet rundt. Det bruker nordmannen som oppladning til Giro d'Italia. Hagen blir langt fra den eneste nordmannen som skal delta i Giroen. Også Alexander Kristoff og Kristoffer Halvorsen skal sykle treukersrittet i Italia.

Etter Giroen venter nok en høydesamling før Hagen setter kursen mot Polen. Der skal Hagen prikke toppformen før OL i Tokyo, der han etter alle solemerker blir Norges kaptein.

– OL er noe man drømmer om å være med på, men som ikke alle får oppleve. Når løypen i tillegg har en profil som kan passe meg som rytter, så er dette trolig en mulighet jeg kun får én gang i livet, har han tidligere fortalt til TV 2.

Så venter Vueltaen før Hagen skal kjempe om en topplassering i den kuperte VM-løypen i Sveits.

28-åringen planlegger å avslutte sesongen med Lombardiet rundt og eventuelt en tur til Kina dersom kroppen og hodet vil.