PÅ PRØVESPILL: Emil Bohinen er denne uken på trening med Sheffield United.
PÅ PRØVESPILL: Emil Bohinen er denne uken på trening med Sheffield United. Foto: Bildbyrån

Bohinen trener med Premier League-klubb

Stabæk-spiller Emil Bohinen (20) viser seg frem i Sheffield United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emil Bohinen trener med Premier League-klubben Sheffield United, bekrefter pappa Lars Bohinen overfor engelske The Athletic.

Den tidligere Premier League-spilleren og nåværende Aalesund-treneren opplyser til nettstedet at hans 20 år gamle sønn trener med Sheffield United fra mandag til fredag.

Stabæk-spilleren ble tidligere i høst koblet til en annen Premier League-klubb, Brighton.

– Jeg har kun hørt om det gjennom agenten hans. Han sier at det har vært noe kontakt, men han har ikke mottatt invitasjon. Jeg antar at det kan komme, sier Lars Bohinen.

Pappa Bohinen, som spilte i blant andre Nottingham Forest, Blackburn og Derby, sier videre at det har vært interesse fra en belgisk klubb og lag i Norge for den unge nordmannen.

– Han er ikke en stor gutt, ganske tynn. Han har gode bevegelser, rask ballbehandling og har en god spilleforståelse. Han har et godt venstrebein med god rekkevidde. Han kan også drible seg forbi spillere. Han har forbedret seg mye defensivt de siste tolv månedene, noe som var den viktigste delen å utvikle seg på, sier Lars Bohinen til The Athletic.

Bohinens kontrakt med Stabæk løper ut etter 2020-sesongen.

Sheffield United har imponert etter opprykket til Premier League denne sesongen. Etter 17 kamper ligger laget på sjuendeplass med kun dårligere målforskjell enn Manchester United på plassen foran.