TALENT: Henny Reistad ble i fjor kåret til både Årets spiller i Eliteserien og Årets håndballprofil.
TALENT: Henny Reistad ble i fjor kåret til både Årets spiller i Eliteserien og Årets håndballprofil. Foto: Scanpix.

Skademarerittet er over for stortalentet

Vipers-spiller Henny Reistad (20) har ikke spilt kamp siden mai, men nå er stortalentet friskmeldt og klar for cupfinale mot Storhamar.

Vipers-spiller Henny Reistad fikk prolaps i ryggen og var en av flere skadeutsatte spillere som ikke fikk være med til VM i Japan.

Stortalentet har ikke spilt en håndballkamp siden 21.mai.

Og det er ikke hvilken som helst kamp som blir Reistads første på flere måneder. 29. desember er det duket for cupfinale mot Storhamar i Oslo Spektrum.

– Det er en stund siden forrige kamp for meg og det er ikke enkelt å komme inn i en sånn type kamp heller. De siste øktene før cupfinalen må utnyttes, så jeg er veldig spent, men gleder meg mest.

Smertene er over

Ryggprolapsen er borte og belastningsstyrt trening har vært det viktigste i skadeperioden for bakspilleren. Nå begynner hun å komme tilbake i normal form.

– Jeg har fått positive tilbakemeldinger med ryggskaden hele tiden. Det at smerten har gått over etterhvert som ukene har gått, har gitt meg noe å jobbe mot. Når det har blitt bedre og bedre, har det gitt meg masse motivasjon.

Bærumsjenta er kjent for hurtigheten og eksplosiviteten sin, og er spent på hvordan det viser seg i kampen.

– Jeg har ikke fått prøvd meg mye på spillsituasjoner, så håndballhodet er vanskelig å si noe om enda. Men jeg har sett mye håndball i perioden jeg har vært skadet, så jeg føler ikke jeg har mista så veldig mye. Jeg har fått trent bra nå i desember, så den fysiske formen begynner å komme seg.

– Det har vært litt verre enn hva jeg trodde

Grunnet ryggskaden, måtte Reistad se håndballjentene i aksjon i VM fra sofaen. Hun var fornøyd med lagets innsats, men skulle ønske hun selv kunne vært i Japan og bidratt på banen.

– Det har faktisk vært ganske rart og litt verre å se det hjemmefra enn hva jeg trodde. Det blir vanskeligere når man vet hva som foregår på innsiden av laget, og mesterskapet er så langt unna.

Nå settes all fokus mot cupfinalen. Lagene møttes også i fjorårets finale, der Vipers gikk seirende ut 31-25.

– Storhamar er absolutt en god motstander som vi ikke skal ta noe lett på. Men alle spillerne våre som har spilt denne høsten er i form og har lagt grunnlaget denne høsten til å spille en god cupfinale.