SEIERSGLIS: Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Johannes Dale og Erlend Bjøntegaard vant stafetten i Hochfilzen.
SEIERSGLIS: Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Johannes Dale og Erlend Bjøntegaard vant stafetten i Hochfilzen. Foto: Kerstin Joensson

Sikret norsk stafettseier med vanvittig ankeretappe

Johannes Thingnes Bø tok 43 sekunder på tyske Benedikt Doll på siste etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske laget havnet langt bak etter at Erlend Bjøntegaard sviktet på standplass.

Tarjei Bø ble sendt ut 53 sekunder bak Tyskland på tredje etappe. Han tok inn noe av forspranget med feilfri skyting, og sendte lillebror ut 43 sekunder bak Benedikt Doll.

Johannes Thingnes Bø gikk fenomenalt i sporet. Til tross for like mange ekstraskudd, gikk han ut 13 sekunder bak Doll etter siste skyting.

Stryningens sisterunde var kruttsterk. Han hentet tyskeren halvveis, og parkerte ham da det skulle gjøres opp om seieren.

– Jeg hadde veldig lyst til å få det til, fordi det er kult å gå siste etappe, ta folk igjen sånn og vinne. Det var det jeg tenkte på, sier en glisende Thingnes Bø til NRK.

Det smaker godt for Bjøntegaard, som var svært skuffet etter sin etappe. 29-åringen bommet totalt seks ganger, men slapp unna med én strafferunde.

– Jeg er heldig som får lov til å være på lag med de tre gutta som gjør fantastiske etapper. Jeg kom inn etter vekslingen som en svært skuffet mann. Nå er ting plutselig litt bedre igjen. Takk, gutter, sier Bjøntegaard til NRK.