KOBLES TIL DORTMUND: Erling Braut Haaland kan ende opp i Bundesliga etter kometkarrieren i RB Salzburg.
KOBLES TIL DORTMUND: Erling Braut Haaland kan ende opp i Bundesliga etter kometkarrieren i RB Salzburg. Foto: Joe Klamar

Bekrefter Haaland-samtaler i Tyskland

RB Salzburg-sportssjef Christoph Freund sier at klubben var informert om Erling Braut Haalands møter i Tyskland onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke et spørsmål om det kommer til å skje. Det er et spørsmål om når.

For Erling Braut Haaland (19) er i ferd med å bli solgt fra RB Salzburg etter å ha trampet inn på den europeiske fotballscenen denne sesongen med et brak.

Bekrefter interesse

Torsdag bekrefter sportssjef i den østerrikske klubben at de var informert om Haalands tur til Tyskland, hvor han var i samtaler med RB Leipzig og Borussia Dortmund.

– Pappa Alfie og Erling ønsker å planlegge den best mulige karrieren for ham. Det er en prosess som tar litt tid. Det er en veldig god dialog mellom oss. Vi var informert om alt, sa Freund på presskonferansen i forkant av helgens kamp mot Hartberg, som er den siste i 2019.

Dermed kan Haaland ha spilt sin siste kamp for Salzburg. 19-åringen er nemlig ikke med i troppen grunnet en skade, opplyser klubben ifølge NTB.

Freund ønsker ikke å kommentere detaljer rundt eventuelle forhandlinger eller rykter, men vedgår at interessen og det som skjer med Haaland er ekstraordinært. Det er heller ikke innledet noen formelle samtaler mellom RB Salzburg og andre klubber, bedyrer Freund.

– Haaland har hodet 100 prosent i Salzburg. Han føler seg vel her og jobber knallhardt på trening hver eneste dag, sier Freund.

Borussia Dortmunds sportsdirektør lot seg imidlertid ikke lokke utpå da spekulasjonene rundt Haaland ble bragt til bordet på en pressekonferanse omtrent samtidig.

– Jeg gjentar meg selv, igjen. Vi kommer ikke til å kommentere ryktene vi leser og hører om nå.

Det var den tyske avisen Ruhr Nachrichten som sent onsdag kveld skrev at Haaland og agent Mino Raiola ble hentet i Dortmund for samtaler med Bundesliga-klubben. Avisen regnes for å være en av de mest troverdige når det kommer til nyheter rundt Dortmund.

Men Dortmund-leiren var lite lystne på å utbrodere da TV 2 ba dem kommentere koblingen til spisstalentet fra Bryne som har tatt Europa med storm denne sesongen.

– Må jeg snakke om denne spilleren, sa trener Lucien Favre, og henvendte seg til Zorc etter spørsmål fra TV 2.

United er et alternativ

Teamet rundt Haaland har lenge vurdert Bundesliga som det naturlige karrieresteget etter Østerrike. Premier League ansees som en ekstrem utfordring, fysisk og mentalt, for en spiller som ennå er i utvikling. Premier League er utvilsomt det ultimate målet for et supertalent som er født i England og har fulgt engelsk fotball svært tett gjennom hele oppveksten.

Men Bundesliga er en mykere overgang og passer planen om kloke, veloverveide karrieresteg som tar Haaland langs ruten Bryne-Molde-Salzburg-Bundesliga-Premier League.

Borussia Dortmund og RB Leipzig har vært vurdert som de mest aktuelle stoppestedene i Bundesliga. Dortmund har et sterkt renommé som utviklingsarena for noen av Europas mest talentfulle spillere og har en utrolig ramme rundt hjemmekampene som appellerer til både Erling selv og hans nærmeste rådgivere. RB Leipzig er en del av det samme konsernet som RB Salzburg, og far og sønn har vært svært imponerte over den oppfølgingen de har fått fra Red Bull på alle plan siden overgangen fra Molde.

Haaland er svært nysgjerrig på alle grep - vitenskapelige, teknologiske, fysiologiske og psykologiske - som kan gjøre han til en stadig bedre spiller, og sportssatsingen til Red Bull passer som hånd i hanske til hans ambisjoner og ærgjerrighet.

Utenfor Bundesliga er Manchester United det mest aktuelle alternativet for Haaland. Solskjærs posisjon har styrket seg betraktelig den siste uken og med noen flere gode resultater fremover er det mulig å se nordmøringen som en stadig mer langsiktig manager-løsning på Old Trafford, noe som vil virke beroligende på Haalands bekymringer for om en Solskjær exit rett etter en overgang fra Østerrike vil slå uheldig ut for 19-åringen.

Manchester United har økonomiske muskler Bundesliga-klubbene ikke kan matche, så nyheten rundt Haalands rundtur i Tyskland med superagenten Mino Raiola kan sette fart i seddelpressen på Old Trafford. Solskjær tok Haaland under vingene i Molde og Jim Solbakken har også et nært forhold til Alfie Haaland, så United er i en god posisjon om de ønsker å slå til.