TIL TYSKLAND? Erling Braut Haaland kobles til tysk storklubb.
TIL TYSKLAND? Erling Braut Haaland kobles til tysk storklubb. Foto: Barbara Gindl

Tysk avis: – Braut Haaland og Mino Raiola har landet i Dortmund

Den tyske lokalavisen Ruhr Nachrichten meldte onsdag kveld at stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19) har landet i Dortmund og skal i forhandlinger med Bundesliga-klubben Borussia Dortmund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avisen Ruhr Nachrichten hevder at Erling Braut Haaland (19) skal ha landet på flyplassen i Dortmund og blitt hentet av en ansatt i den tyske klubben sammen med superagenten Mino Raiola – kun 24 timer etter at nordmannen gikk målløs av banen mot Liverpool.

Tror Dortmund kan passe Braut

Ruhr Nachrichten regnes som en av mest troverdige avisene når det gjelder Borussia Dortmund-nyheter og innsikt.

I intervjuet med TV 2 på banen før gårsdagens tap for Liverpool, gikk imidlertid pappa Alfie Haaland langt i å antyde at det slettes ikke er selvsagt at sønnen selges allerede i januar, de mange storbeilerne til tross.

– Vi vet at han på et eller annen tidspunkt, hvis han fortsetter å spille som nå, vil gå (til en annen klubb), men vi er ganske avslappet til det. Det handler om å finne en klubb som er rett for ham, der han får mye spilletid. Det er ikke så mye hokus-pokus, egentlig, sa Alfie Haaland til TV 2 på indre bane.

Det har ikke lyktes å få en kommentar fra pappa Haaland om sønnens forhandlinger med Borussia Dortmund.

RB Salzburg ønsker heller ikke å kommentere. Mediekontakt Christian Kricher opplyser til TV 2 at klubben skal ha en pressekonferanse torsdag i forkant av helgens kamp mot Hartberg, som er den siste for 2019, hvor sportsdirektør i klubben vil være til stede.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen synes Dortmund er et spennende alternativ for høyt ettertraktede Haaland.

– Han er bare 19 år og vil fortsatt variere i prestasjonene, men på sitt beste er han allerede så god at han vil være en viktig spiller for en sånn klubb, sier Mathisen, som mener far og sønn tok et godt valg med å ta det første europeiske steget til Salzburg.

– De er fortsatt veldig opptatt av at han må være i en klubb hvor han får godt med spilletid og har en viktig rolle. Blir han hentet til Dortmund, vil det være en fantastisk utfordring for Braut.

Nå er det store spørsmålet om et eventuelt salg bort fra Salzburg skjer i januar eller til sommeren. For at Haaland er i ferd med å vokse seg for stor for den østerrikske ligaen er det liten tvil om. Pappa Haaland sier imidlertid at det «godt kan hende» at sønnen blir i Salzburg en stund til, samtidig som han understreker at spilletid er helt avgjørende for det neste steget. Det er på ingen måte

– Hvis han skifter, så blir det nok til en topp fem-liga. Det vil jeg tro, sa Alfie Haaland.

Rykter om klausul

Det har de siste månedene blitt spekulert heftig i hvor mye Braut Haaland vil koste i overgangssum for en ny klubb.

Den tyske avisen Sport Bild hevdet 20. november at kontrakten med Red Bull Salzburg inneholder en utkjøpsklausul, som gjør at han kan forlate Salzburg for 30 millioner euro sommeren 2020, eller rundt 300 millioner kroner etter dagens kurs.

Erling Braut Haaland ble selv ble spurt om klubbfremtiden av TV 2 da han var på landslagssamling med Norge for to uker siden. Den gang svarte han galant «ingen kommentar» til spørsmål om koblingene til en rekke europeiske storklubber.

19-åringen fullførte gruppespillet i Champions League med åtte mål på sine seks første kamper i Europas gjeveste klubbturnering i karrieren. Totalt har stjerneskuddet scoret 28 mål på 21 kamper i alle turneringer denne sesongen.

Ifølge nye UEFA-regler kan Braut Haaland spille Champions League-fotball for Dortmund denne sesongen dersom en overgang blir gjennomført i januar.