VINNERE: Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Offigstad Knotten etter at de vant damenes stafett 4x6 km i verdenscupen i skiskyting på Östersunds Skistadion.
VINNERE: Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Offigstad Knotten etter at de vant damenes stafett 4x6 km i verdenscupen i skiskyting på Östersunds Skistadion. Foto: Fredrik Sandberg / Tt Nyhetsbyrän

Norge vant stafett-thriller

Marte Olsbu Røiseland gikk i mål i det som kommer til å bli husket som en av de mest spennende stafettene for kvinner i verdenscupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en meget spennende stafett i skiskyting i Östersund.

Karoline Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland sikret seieren for Norge.

– Det var skikkelig kult. Jeg føler hele laget presterte i dag. Vi begynte offensivt, og Karoline bare tok teten i starten. Etter det presterer bare den ene etter den andre, så det var skikkelig kult å gå stafetten for Norge i dag, sier Røiseland til TV 2.

Sveits ble nummer to, åtte sekunder bak Norge. Sverige ble nummer tre på hjemmebane, ti sekunder bak Norge.

– Det var gøy å kunne skyte for Norge og gå inn til seier. Det føles veldig bra, fortsetter Røiseland, som gikk den avgjørende etappen for Norge.

På et tidspunkt var fem lag samlet innen 15 sekunder. Det er svært sjelden i en stafett som denne.

Sverige ledet lenge, men Røiseland tok igjen svenskene etter glimrende skyting. Dermed kunne Norge slippe jubelen løs da 29-åringen fra Arendal gikk i mål.