KAPTEINEN LEDET AN: Stine Bredal Oftedal.
KAPTEINEN LEDET AN: Stine Bredal Oftedal. Foto: Bildbyrån

Norge reiste seg etter marerittstart – beseiret Danmark etter thriller

Norge vant nøkkelkampen og slo Danmark ut av kampen om VM-semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Danmark 22-19 (12-9)

Norge så ut til å være i alvorlig trøbbel, men de norske håndballjentene reiste seg og tok en 22-19-seier mot Danmark i den første kampen i hovedrunden søndag ettermiddag.

– Det er nydelig. Jeg elsker det. Jeg foretrekker veldig å gjøre det denne veien. Mot Nederland var vi veldig gode i starten, men så tok de oss igjen. I dag var det vi som startet dårlig. Jeg foretrekker hver gang heller å ha en «slow» start, sier Stine Bredal Oftedal til TV 2.

Seieren betyr at Norge står med fire poeng i hovedrunden før kampene mot Sør-Korea og Tyskland. Tyskland og Nederland ligger på de to semifinaleplassene og står med henholdsvis fem og fire poeng.

Danmark er ute av kampen om VM-semifinale med tapet.

– Jeg er voldsomt godt fornøyd. Det var viktig å komme tilbake, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV3.

Norge fikk en marerittstart på kampen og lå under 0-5 allerede før det var spilt fem minutter i Aqua Dome i Kumamoto.

Det fikk landslagssjef Thori Hergeirsson til å ta timeout. Ikke mange sekundene senere satte Stine Bredal Oftedal inn Norges første scoring mot danskene, som igjen fikk en femmålsledelse da de gikk opp til 7-2.

Danmark-målvakt Sandra Toft frustrerte lenge de norske spillerne, men etter hvert løsnet det for Norge, som fikk tettet igjen i forsvar og begynte å ta innpå danskene. Ingvild Bakkerud ble kastet inn og var meget god i forsvar.

– Jeg synes det gikk veldig fint. Jeg klarte å holde roen, og vi jobbet veldig godt sammen i midtforsvaret. Vi fikk tatt høyde på skytterne og pakket bra på streken. Vi løste det utrolig bra, sier Bakkerud til TV 2.

I løpet av de tre siste minuttene i første omgang var kampen snudd, og da pausesignalet lød i Japan, hadde Norge med seg en 12-9-ledelse til pause.

Norge fortsatte å kjøre på i starten av andre omgang og var oppe i en 14-10-ledelse, før danskene kom bedre med. Drøyt åtte minutter inn i omgangen hadde Norge gitt fra seg ledelsen da det sto 16-16.

Avslutningen på oppgjøret ble en thriller, men Norge knep seieren og slo ut danskene av mesterskapet med en 22-19-seier.

Emilie Hegh Arntzen var Norges toppscorer med fem mål.