FORTSETTER: Landslagssjef Lars Lagerbäck forlenger med det norske fotballandslaget. Det samme gjør assistenttrener Per Joar Hansen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORTSETTER: Landslagssjef Lars Lagerbäck forlenger med det norske fotballandslaget. Det samme gjør assistenttrener Per Joar Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen

Lagerbäck fortsetter som landslagssjef: – Alder er bare et tall

Lars Lagerbäck blir med videre og leder Norge til 2022 og er strålende fornøyd med å fortsette som landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NFF bekreftet fredags morgen at Lars Lagerbäck forlenger som landslagssjef for Norge.

– Det kjennes naturligvis kjempebra, det er et privilegium å ha en slik jobb, ikke minst med denne spillergruppen og dette støtteapparatet. Jeg stortrives og har fått all den støtten som finnes. Da støtteapparatet og spillegruppen ga uttrykk for at de ville at jeg fortsetter, så var det veldig lett å takke ja, sier landslagssjefen til TV 2.

Svensken ga uttrykk for tvil for å forlenge kontrakten med Norge. Så sent som i juni sa Lagerbäck at han hadde blitt svært overrasket dersom han valgte å fortsette som landslagssjef for Norge.

– Jeg hadde trodd jeg skulle pensjonere meg siden jeg trente Nigeria i 2010. Men så lenge man er frisk og kry så skal ikke alderen ha noe betydning. Som jeg sier om fotballspillere: Er du 35 eller 20 år, så spiller det ikke noe rolle så lenge du er bra, sier 71-åringen.

– Unisont ønske

President i Norges Fotballforbund Terje Svendsen er strålende fornøyd med forlengelsen av kontrakten til Lagerbäck og Hansen.

– Det har vært et unisont ønske fra spillere, støtteapparatet, hele organisasjonen (NFF) og samarbeidspartnere om å forlenge med Lars. Med den sportslige fremgangen vi har hatt under hans ledelse, og med de spennende spillerne vi har på landslaget, er jeg utrolig glad jeg står her med en ny kontrakt med Lars, sier en glisende Svendsen til TV 2.

Roser støtteapparatet

Assistenttrener Per Joar Hansen sier han er strålende fornøyd med å forlenge kontrakten sammen med den svenske landslagssjefen, og er ikke bekymret for alderen til Lagerbäck.

– Alder er bare et tall, jeg har kompiser som er 50 år som oppfører seg som de er 80 år, og jeg kjenner folk som er 80 år som oppfører seg som om de er 50 år. Lars er definitivt en type som er veldig nysgjerrig sulten og lever i samtiden hele tide, skryter Hansen.

Lagerbäck forteller om et godt forhold til assistenttrener Hansen og at støtteapparatet var en viktig faktor for å forlenge kontrakten.

– Vi gjør alt sammen. Hvilken stilling man har har ikke noe å si, for vi jobber som et lag. Det gjelder ikke bare «Perry» (Per Joar Hansen) og jeg, men det gjelder og Frode (Grodås) som keepertrener og hele støtteapparatet, sier Lagerbäck.