SUVEREN: Martin Fourcade passerte Johannes Thingnes Bø i løypen, til tross for at han gikk ut fire startnummer bak.
SUVEREN: Martin Fourcade passerte Johannes Thingnes Bø i løypen, til tross for at han gikk ut fire startnummer bak. Foto: Lise Åserud

Fourcade om Thingnes Bø: – Det var veldig rart

Johannes Thingnes Bø gikk uvanlig sakte i sporet på normaldistansen i Östersund. Det overrasker suverene Martin Fourcade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble firedobbelt fransk med Fourcade på topp.

Tarjei Bø ble beste nordmann på sjetteplass, men ble slått med 2.29 med ett tilleggsminutt mer enn de to øverste på pallen.

Heller ikke lillebror Johannes Thingnes Bø fikk det til å stemme i de svenske skogene.

Han pådro seg bare ett tilleggsminutt mer enn Fourcade, men ble likevel slått med enn to minutter i sporet av franskmannen. Dermed endte han 3.12 bak.

Faktisk ble Thingnes Bø forbigått like før mål av den suverene franskmannen, som gikk ut fire startnummer bak.

– Det var veldig rart, og jeg ble veldig overrasket. Men jeg vet at det ikke er hans nivå. I dag var alt perfekt for oss, både skiene og skytingen, sier Fourcade til TV 2.

– Ble passert av sveitsere, kinesere ...

Thingnes Bø, som normalt sett er den aller raskeste i sporet, ble overrasket selv. Han forteller at han følte seg fin og hadde en «superbra» følelse i forkant.

– Det var veggen med stor V. Det var utrolig rart, synes jeg selv. Det var bare total låsning i kroppen. Jeg prøvde å henge meg på folk, men det gikk ikke. Jeg ble passert av sveitsere, kinesere, nordmenn og franskmenn. Egentlig alle nasjoner, sier stryningen – i kjent stil blid, til tross for et svakt resultat.

26-åringen avviser at skiene var dårlige.

– For min del tror jeg at det hadde gått slik selv med de beste skiene jeg kunne hatt. Jeg var kraftløs, rett og slett, forklarer han.

På et tidspunkt ble han til og med forbigått av kinesiske Fangming Cheng, som trenes av Ole Einar Bjørndalen.

– Han har et spesielt løpsopplegg. Han dundret forbi meg i den første bakken ut fra skyting. Så tok jeg ham igjen ett minutt etterpå. Så, sikkert i den bakken Ole stod i, dunket han forbi meg igjen. Hvis han får det til å løsne i et løp i den farten der, kan han vinne det som er, sier en lattermild Thingnes Bø.

Øvrige norske resultater

Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt på første liggende, men var ikke så rask i sporet. Han endte til slutt med ett tilleggsminutt, men kom i mål 5.31,6 minutter bak vinneren med like mange bom.

Erlend Bjøntegaard startet med feilfri skyting både på første liggende og stående skyting. Han gikk inn 3.32 minutter bak med to tilleggsminutter.

Lars Helge Birkeland hadde tre tilleggsminutter og havnet 5.53 bak.

Johannes Dale har ennå ikke kommet i mål.

(©NTB/TV 2 Sporten)