GLAD: Stine Skogrand på landslagets pressetreff tidligere i uken.
GLAD: Stine Skogrand på landslagets pressetreff tidligere i uken. Foto: Vidar Ruud

– Jeg vet ikke hvordan jeg hadde vært uten ham

Stine Skogrand er i ferd med å finne VM-formen etter at hun ble mamma. Det er godt nytt for et Norge på medaljejakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stine Skogrand var usikker på om det ville bli VM-spill da hun ble mamma til Adam i mai, men mot Serbia og Angola viste 26-åringen muskler.

– Jeg synes jeg griper den godt. Det er det jeg er nødt til å gjøre når jeg kommer utpå der for jeg vet ikke hvor mange minutter jeg får. Den sjansen må jeg bare gripe.

Norge trøblet i den første omgangen mot Serbia, men anført av blant andre Stine Skogrand snudde det og Thorir Hergeirssons jenter vant til slutt 28-25.

TV 2s håndballekspert, Bent Svele, har latt seg overbevise.

– Imponert over måten hun løser de oppgavene hun får mot Serbia. Har ikke vært mye på banen de første kampene, men kommer inn og spiller med autoritet, sier Svele.

Raskt tilbake

Selv er Skogrand glad over å være tilbake for Norge igjen.

– Jeg har vært lenge ute med graviditet og etter fødselen. Det er veldig deilig å være tilbake. Jeg har blitt godt tatt i mot og det var deilig å få kjenne litt på det, sier Skogrand.

I mai ble hun og håndballkjæresten Eivind Tangen foreldre for første gang. At hun skulle rekke VM i Japan var hun ikke sikker på.

– Mitt første fokus var å komme tilbake på håndballbanen i klubb og være mest mulig rustet. Etterhvert så jeg at muligheten for landslaget var der fremme.

For i Danmark og Herning-Ikast har 26-åringen vist stor fremgang.

– Jeg føler progresjonen har vært veldig bra. Det har gått opp og ned, men jeg har stabilisert meg mer nå og det ønsker jeg å få mer frem i landslaget også.

Føler seg heldig

Norge reiste til Japan, som ligger åtte timer foran Norge, allerede 18.november. Da er det godt å kunne ha med lillegutt, som blir godt passet på av bestemor, Elisabeth Ruscetta, mens mamma trener og spiller kamper.

– Vi er veldig heldige som har muligheten for det. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde vært uten ham. Vi har hatt en uke i Fukuoka hvor vi har hatt mye fritid og mye dødtid så det er veldig deilig å ha ham med.

– Hvordan har det å bli mamma endret deg?

– Hvis du har hatt en dårlig trening eller dårlig kamp... Har det litt dårlig, så kommer du hjem og så er han bare blid og glad for å se deg. Det er veldig deilig.

Men før møtet med Angola reiste sønnen hjem igjen. For i Danmark var det en pappa som savnet sønnen sin.

– Ja, det er nettopp det, men vi har FaceTime så vi kan snakkes sammen hver dag så det skal gå fint. Han er i de beste hender.

Se dette innlegget på Instagram

Godgutter 😍

Et innlegg delt av @ sskogi