TILBAKE: Bjarte Myrhol viste storform etter sykdom.
TILBAKE: Bjarte Myrhol viste storform etter sykdom. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Sykdommen stopper ikke Myrhol – storspilte mens han venter på operasjon

Bjarte Myrhol skal opereres igjen i februar. Onsdag var han tilbake på håndballbanen og storspilte i Skjern-seier. – Innmari godt, sier landslagskapteinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I starten av november ble Bjarte Myrhol akuttinnlagt med hull i tarmen. Onsdag var 37-åringen tilbake på håndballparketten.

– Man kunne ikke se at Bjarte Myrhol hadde vært ute med sykdom i noen uker, skriver danske Dagbladet Ringkøbing Skjern.

– Innmari godt

Myrhol ble delt toppscorer med fem mål sammen med Jesper Konradsson og Elvar Jónsson mot Sønderjyske. Skjern vant 30-25.

– Det var en positiv opplevelse. Det jeg lengter etter er å være en håndballspiller igjen, og ikke tenke på alt mulig som har med sykdom å gjøre. Jeg har bare lyst å kose meg med jobben min, og det får man ikke gjort om man ikke spiller kamper. Så det var innmari godt å være på parketten igjen, og være en del av laget, sier Myrhol til TV 2.

Nå venter han på å få fjernet en del av tarmen. Den operasjonen skal etter planen gjennomføres i februar. Under onsdagens kamp kjente ikke Myrhol noe til sykdommen.

– Under kampen merker jeg ingenting. Det har jeg egentlig aldri gjort da det er så mye adrenalin og sånt i spill, forteller Myrhol og legger til:

– I det daglige går det litt opp og litt ned. Nå har det vært noen dager som har vært bra, og så har det vært dager som ikke har vært så bra. Nå gleder jeg meg til å stoppe med antibiotika. Alle sånne kapitler som man kan avslutte gleder jeg meg til.

– Vil bare leve rutinepreget liv

Myrhol har vært ærlig på at høsten, som var preget av sykdom, var tung. Nå ser han fremover.

– Jeg har bare lyst å være en del av laget, ikke ta forehåndsregler, ikke tenke. Bare leve et helt rutinepreget liv, sier han.

– Det beste som idrettsutøver, synes jeg i hvert fall, er følelsen av å prestere sammen som lag og gjøre jobben. Da er det å være håndballspiller verdens beste jobb. Når det er motgang, kommer press og man ikke leverer og ikke er på topp mer, som jeg har følt på i høst, da er det plutselig ikke så gøy å være håndballspiller lenger. Denne kampen var en opptur, så nå gjelder det bare å gjenskape det så ofte som mulig frem mot mesterskapet, understreker Myrhol.

Skjern-trener Patrekur Jóhannesson var full i lovord om Myrhol etter kampen.

– Bjarte er spesiell. Han har masse av styrke og energi, og er en unik ledertype med masse vilje. Det er ingen trener som ikke ville hatt Bjarte i sin tropp, sier treneren til dagbladet Ringkøbing Skjern.

Skjern ligger på tredjeplass i den danske ligaen med 17 poeng. Aalborg leder med 23 poeng.