Braut Haaland med assist og sin åttende scoring i Champions League: – Han er en diamant som Salzburg får lov til å polere

Erling Braut Haaland havnet umiddelbart i fokus da han kom inn fra benken i Champions League-oppgjøret mot Genk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Genk – Red Bull Salzburg 1-4:

Se alle scoringene øverst!

Red Bull Salzburg ble for sterke for Sander Berges Genk og vant onsdag 4-1 i Belgia. Seieren sørget for at Braut Haalands klubb nå er garantert videre spill i Europaligaens sluttspill neste år. Ettersom Liverpool samtidig avga poeng mot Napoli, kan den østerrikske klubben med hjemmeseier i siste runde slå tittelforsvareren ut av turneringen.

Erling Braut Haaland kom inn fra benken en halvtime før slutt, og leverte assist på Red Bull Salzburgs 3-0-scoring etter kun ni minutter på banen. Kvarteret før slutt fikk Braut Haaland en scoring annullert på grunn av VAR.

I det 87. minutt satte Haaland inn sin åttende Champions League-scoring totalt da han satte inn Red Bull Salzburgs 4-1-scoring.

– Erling Braut Haaland, du virker helt ustoppelig?

– Nja, VAR stoppet meg, så ikke helt ustoppelig, svarer Haaland til TV 2.

– Jeg tror nummer ni, Hee-Chan, ikke vil at jeg skal score flere mål, så det var derfor han rev ned en. Men det målet klarte han ikke i dag, fortsetter jærbuen, og sikter til scoringen han fikk annullert av VAR.

– Du nærmest «brautet» inn 4-1-scoringen?

– Ja, det var et skikkelig «brautemål». Det var fint sånn, sier han.

– Hvordan føler du at du påvirket kampen? Mål og assist, det var mye fra Haaland der?

– Ja, det var en god del fra Haaland. Det kunne vært mer, men jeg fokuserte bare på å komme inn og gjøre en forskjell. Det følte jeg til tider at jeg klarte, mener han.

Målmaskinen slo av en prat med landslagskompis Sander Berge etter kampen. Han varsler at han vil sende noen stikk i gruppechatten de har sammen med Martin Ødegaard.

– Han skal få høre det litt i «løgne gutter gruppen» senere, så det blir fint sånn, sier en glisende Haaland.

Han er klar over at Red Bull Salzburg nå kan sende tittelforsvarer Liverpool ut av turneringen.

– Det blir en heftig kamp mot verdens beste lag. Vi er gode på hjemmebane, så det er bare til å ta turen, slår han fast.

Skuffet Berge
Sander Berge er svært misfornøyd med hvordan laget hans forsvarte seg mot Braut Haaland og co.

– Erling er veldig god, han har scoret fire mot oss, men hadde de puttet hvem som helst der kunne han ha scoret. Det er litt den følelsen der. Vi burde være først på de ballene der, men åtte av ti ganger er de først på, sukker Berge til TV 2.

– Det er alt i alt ekstremt skuffende når vi slipper inn fire. De er rett og slett bare for gode for oss, det viser de atter en gang, medgir Asker-gutten.

Historisk
Ifølge Opta er Braut Haaland nå historisk som den første tenåringen noensinne som har scoret i sine fem første kamper i Champions League.

– Braut Haaland kan smile hele veien til garderoben, for han gjorde et meget pent innhopp. Han er en diamant som Red Bull Salzburg får polere. Det er en spiller som jakter, og jakter og jakter på scoring hele tiden, mente TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Han går bare rett på mål. Innhoppet til Braut var det klasse over. Han viste nok en gang at Champions League er Brauts lekegrind, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

TV 2s eksperter skjønte lite av at Braut Haalands scoring ikke ble godkjent, og mente nordmannen burde blitt tomålsscorer.

– Det er noe av den merkeligste avgjørelsen jeg har sett. For her var det noe jeg ikke evner å se. Det var ikke hands, det var ikke offside. Det var bare strålende angrepsspill, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter at Braut Haalands scoring ble annullert.

Braut Haaland var mestscorende i Champions League fram til tirsdag kveld da han ble skjøvet ned til andreplass. Da herjet Robert Lewandowski for Bayern München. Polakken scoret fire mål og er dermed oppe i ti scoringer totalt.

– Han var nådeløs
Red Bull Salzburg dominerte stort i første omgang mot Genk, og kom til de største sjansene. Genk hadde også sine farligheter, spesielt på kontringer.

Tre minutter før pause fikk RB Salzburg scoringen sin. Patson Daka var våken da han satte ballen i mål da Genk-keeper Gaëtan Coucke måtte gi retur på en avslutning fra Dominik Szoboszlai.

– Han var nådeløs da han satte ballen i mål, sa TV 2-kommentator Espen Ween etter scoringen.

Bare minuttet senere doblet rødtrøyene ledelsen. Takumi Minamino fikk ballen i feltet, og avsluttet på strålende vis med et velplassert skudd i lengste hjørnet. Dermed kunne gjestene fra Østerrike gå til i garderoben med en 2-0-ledelse etter første omgang på Luminus.

Etter én times spill entret Braut Haaland banen. Toppscoreren kom inn for Salzburgs første målscorer i kampen, Patson Daka.

Erling Braut Haaland involverte seg nærmest umiddelbart i det offensive. I det 69. minutt fosset Braut Haaland inn i feltet. Han fant Hee-chan Hwang med en lur pasning i feltet. Hwang kunne enkelt sette inn 3-0-scoringen for Red Bull Salzburg.

– Det var glimrende gjort av Braut Haaland i forkant, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter scoringen.

Kvarteret før slutt fikk Braut Haaland ballen i mål. Han vant en duell i feltet, og satte effektivt inn det han trodde var 4-0-scoringen. Men dommeren annullerte umiddelbart. Etter å ha sjekket med VAR ble avgjørelsen stående.

– Hva i all verden dømmer for? Dommeren sjekket med VAR, og avgjørelsen ble stående, sa Endre Olav Osnes.

Fem minutter før slutt reduserte Genk og fikk pyntet litt på resultatet. Mbwana Samatta utnyttet svakt forsvarsspill og satte inn 1-3-scoringen.

Like etter satte Erling Braut Haalands sin åttende scoring i Champions League denne sesongen. Han fikk ballen i feltet, og på kontrollert vis satte han inn 4-1-scoringen for Red Bull Salzburg.

– Derfor startet ikke Braut Haaland
Erling Braut Haaland ble før avspark meldt kampklar etter kneskaden som kostet ham to landskamper og helgens seriekamp med Salzburg. Men ekspertene ble ikke overrasket over at 19-åringen måtte finne seg i å starte på benken mot Genk.

– Han har slitt jo med skaden han fikk på Ullevaal før Færøyene-kampen. Han er nok ikke helt hundre prosent klart, så det er nok derfor ikke startet kampen, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen i TV 2s Champions League-studio.