Zuccarello hyllet i New York-comebacket

Mats Zuccarello (32) vendte natt til tirsdag tilbake til sin gamle hjemmebane Madison Square Garden for første gang. – Jeg måtte kjempe for å holde tårene tilbake, sier nordmannen.

Zuccarello hadde en høy stjerne under sine ni sesonger i New York Rangers, og ble hyllet av hjemmetilhengerne da han returnerte med sitt Minnesota Wild natt til tirsdag norsk tid.

– Det var veldig spesielt, og det var en følelsesladd dag fra starten av, kanskje mer enn man tør å innrømme. Man prøver å se på det som en vanlig kamp, men selvfølgelig var det spesielt for meg å komme tilbake hit og det var en utrolig mottakelse. Det var stort, sier Zuccarello til TV 2.

Zuccarellos mor, Anita Zuccarello var på plass på Madison Square Garden. Hun var rørt over hyllesten sønnen fikk.

– Det var sterkt og veldig fint. Jeg visste jo at det skulle bli en hyllest, men jeg hadde aldri drømt om at det skulle bli så stort og så gripende. Det var veldig flott, forteller hun til TV 2.

– Rart å se ham i en annen trøye

I forkant av kampen var det flere av Rangers-spillerne som var ærlig på at det var rart å skulle møte nordmannen i en annen drakt.

– Det kommer til å bli rart å se ham med en trøye som ikke er blå. Det er selvsagt kjipt at han ikke er her lenger, men det er kjekt for hans skyld med hans situasjon. Jeg er glad på hans vegne, sier Mika Zibanejad.

– Å se han i en annen trøye enn Rangers-trøyen blir rart. Jeg har snakket med ham gjennom det siste året. Han er en fyr som virkelig hjalp meg da jeg var ung og kom hit. Han er blitt en nær venn av meg. Rangers-fansen vil ønske ham med velkommen tilbake med åpne armer. sier Brady Skjei.

Det fikk Rangers-spilleren rett i.

The Athletic-journalist Michael Russo har blant annet delt et bilde av en Rangers-fan som har skrevet en melding til Zuccarello på norsk.

«Kjære Mats. Velkommen tilbake og tusen takk for alle de årene du spilte som en Ranger. Vi er så glad i deg og savner deg mer enn du aner. Du vil alltid være min favorittspiller uansett hvilket lag du spiller på», står det på plakaten, som også inneholder hjerter med Zuccarellos nummer 36 på.

Samme Russo skriver at om lag 200 Rangers-supportere møtte opp tidlig for å hylle den hjemvendte nordmannen.

Zuccarello var også den siste til å gå av isen for å gå i garderoben.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Arenaen ropte «Zuuuuuc» da han gikk i garderoben som sistemann.

Hyllet på storskjerm

Også klubben gjorde stas på den hjemvendte sønnen. Midt under første periode rullet en video med bilder av Zuccarello i Rangers-drakt over skjermen, til jubel og gråt fra folk i arenaen. Også nordmannen var tydelig rørt mens han vinket til hjemmefansen.

– Jeg jobbet med tårene så godt jeg kunne. Det var selvfølgelig følelsesladd og noe man kommer til å sette pris på for alltid. Det var et spesielt øyeblikk, veldig stort og man vet ikke helt hvordan man skal reagere, sier Zuccarello.

– Hva er det som gjør båndet mellom deg og fansen så spesielt?

– De har støttet meg og vært med meg hele veien. De har satt pris på meg, og jeg har satt pris på dem. Så det var et stort øyeblikk for meg å komme tilbake.

– Det er så man får frysninger på ryggen. For et forhold han fikk til folk i New York, kommenterte TV-reporterne, som ventet på siste periode.

– Han overpresterte. Han var den lille fyren som fant en måte å bli stjerne på.

Kampen endte 3-2 til hjemmelaget etter overtid.

– Det var en dårlig kamp fra begge lag og ingen som kom virkelig inn i det. Sånn er det, nå er kampen over og nå tenker vi på neste kamp, sier Zucca.

Tøff avskjed

Nordmannen spilte over 500 kamper for New York-laget, før han 24. februar ble sendt fra New York Rangers og til Dallas Stars, etter en sesong preget av rykter.

– Plutselig får du en telefon på 30 sekunder, fortalte Zuccarello til TV 2 tidligere i år.

– Det er sånn det er, bare en telefon?

– Ja, en telefon om at det ble Dallas, takk for alt og lykke til videre. Så fikk jeg en telefon fra Dallas, hvor de sier at det kommer en bil som henter deg halv fem i natt og du skal spille i morgen klokka tre, i Chicago.

Zuccarello måtte kaste seg rundt og pakke i hui og hast. Det var noen hektiske siste timer i New York.

– Jeg hadde med meg noe hockeyutstyr, køller og noen klesbager. På noen timer gikk jeg fra å bo i New York. Så var man i ny by, ny klubb og nye mennesker. Det går jo fort, sa nordmannen den gangen.

Kun måneder senere var han ferdig i Dallas Stars og klar for Minnesota WIld