Overtidssmell for Manchester United etter utrolig snuoperasjon

Manchester United scoret tre mål på syv minutter borte mot Sheffield United. Men det holdt ikke til seier.

Sheffield United - Manchester United 3-3

Se sammendraget i videovinduet øverst.

En utrolig snuoperasjon var ikke nok. Det endte 3-3 på Bramall Lane. Men ett poeng var likevel ett mer enn hva det lenge lå an til for Ole Gunnar Solskjær og hans menn.

– Etter førsteomgangen kunne jeg byttet hele laget. Det var ikke godt nok,vi var ikke i nærheten av å ligne et Manchester United-lag, sier kristiansunderen.

For i 70 minutter virket Manchester United helt sjanseløse borte mot nyopprykkede Sheffield United.

Laget fra stålbyen ledet helt fortjent 2-0 og var best i alle faser av spillet. Gutter mot menn, var den knallharde dommen i TV 2s Premier League-studio.

Så tok nettopp ungguttene grep. Først banket 19 år gamle Brandon Williams inn reduseringen. Så utlignet 18 år gamle Mason Greenwood fem minutter senere.

I det 79. minutt var snuoperasjonen komplett. Daniel James fant Marcus Rashford som enkelt kunne trille ballen i det åpne nettet.

Men på overtid dukket innbytter Oliver McBurnie opp og smalt inn utligningen. Reprisene ble analysert av VAR-rommet i jakten på en hands, men målet ble stående.

Dermed endte med ett poeng til hvert av lagene på en ellevill kveld på Bramall Lane.

Solskjær: – Kjempelangt steg i riktig retning

– Det er «mixed emotions» som de sier her borte. Jeg er så skuffet over måten vi starter kampen på. Og når vi ligger under 2-0 til så er vi bekymret for at det skulle bli både 3-0 og 4-0, sier Solskjær til TV 2s Peder Mørtvedt.

– Og så snur vi det. Det er fantastisk og et kompliment til gutta. For det er gruppen. Det er en gruppe med gode holdninger. Vi er unge, og da blir det litt opp og ned fra kamp til kamp, og underveis. Men alt i alt tar jeg med meg det positive, at vi scorer tre mål på en dårlig dag.

– Vi må lære veldig mye av den dårlige perioden før opphentingen. Det handler om å være på fra start og det var vi ikke i dag.

– Men det som skjedde etterpå var vel et skritt i riktig retning?

– Klart det. Det er et kjempelangt steg fremover. At de ikke gir opp slik som vi gjorde i fjor mot Everton borte.

Daniel James klarte ikke å glede seg over det ene poenget.

– Det var en vill kamp. I de første 60 minuttene var vi skikkelig dårlige, det må vi alle være ærlig nok å si. Men vi var et helt annet lag den siste halvtimen. Å slippe inn på overtid føles som et tap, sier Daniel James etter kampen.

Solskjær hyllet for snuoperasjonen

– En taktisk triumf fra Ole Gunnar Solskjær, sa TV 2s kommentator Peder Mørtvedt etter 3-2 var et faktum.

– Solskjær får betalt for grepene sine, sa Nils Johan Semb fra kommentarboden.

Fra håpløs til genierklært på syv minutter. For Solskjær tok tidlig konsekvensen av å ha bommet med inngangen til kampen.

Manchester United ble regelrett overspilt i første- og store deler av andreomgang. For første gang denne sesongen var Phil Jones involvert i en Premier League-kamp, attpåtil fra start. Det endte ikke godt.

Midtstopperen ble altfor enkelt vippet ut av balanse i duell med Lys Mousset i forkant av 1-0-scoringen til John Fleck. I pausen ble han byttet ut med Jesse Lingard.

Og i det 73. minutt tok Solskjær ut Andreas Pereira og kastet innpå angriper Mason Greenwood. Tenåringen svarte med scoring fire minutter senere.

– Det var så tannløst og svakt så lenge at det var ingenting som tilsa at de skulle komme tilbake, sa Brede Hangeland.

Lys Mousset regisserte 1-0-målet og sto selv bak 2-0. Franskmannen var en håndfull for United-forsvaret, men måtte dessverre for Chris Wilder og hjemmelaget byttes ut tjue minutter før slutt med det som minnet mistenkelig om en strekk.

Da tok Solskjær grep, ifølge Hangeland.

– Solskjær skal ha honnør. Han så at Sheffield United skiftet fokus til å forsvare seg da Mousset gikk ut. Da kastet han sine gutter fremover og angrep på kantene. Det var rett og slett godt håndverk av Solskjær.