IKKE HELT FORNØYD: Frida Karlsson knuste alle, men var ikke helt fornøyd med skiene. Da fikk mamma Mia Karlsson høre det. Her er de to avbildet etter 10 km fri fredag, der Karlsson også vant.
IKKE HELT FORNØYD: Frida Karlsson knuste alle, men var ikke helt fornøyd med skiene. Da fikk mamma Mia Karlsson høre det. Her er de to avbildet etter 10 km fri fredag, der Karlsson også vant. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Supertalentets melding etter å ha knust alle: «Si unnskyld, mamma»

Frida Karlsson knuste alle i Gällivare, men var ikke helt fornøyd. Nå tror rivalene hun kan hamle opp med Therese Johaug denne sesongen.

Mens Therese Johaug knuste konkurrentene under den norske sesongåpningen på Beitostølen, gjorde Frida Karlsson (20) det samme i Sverige.

På 10 kilometer klassisk i Gällivare lørdag hadde hun 40 sekunder ned til Jonna Sundling på andreplass.

– Kroppen føles veldig, veldig bra. Jeg tror mange slet med festet, det var et vanskelig føre, men det er superbra å trene på det også, sier hun til SVT.

«Mamma, si unnskyld!»

Men alt var likevel ikke rosenrødt. Litt trøbbel med skiene, gjorde at moren fikk unngjelde.

– Jeg holder meg i bakgrunnen nå... hun er sint på meg. Hun hadde for lite feste, sier mamma Mia Karlsson til Aftonbladet.

Ifølge moren kom Karlsson med en klar melding til henne:

«Mamma, si unnskyld!»

Når Frida Karlsson møter Aftonbladet har hun tydeligvis fått roet seg ned, for da svarer hun diplomatisk på spørsmål om hun ikke var fornøyd med morens innsats som smører.

– Nei, men... Jeg har ikke vært sint på henne, hun gjør sitt beste. Og det gikk uansett bra. Vi testet tett på starten og det var vrient å få det til. Det er klart at man blir litt usikker før start, sier hun, og hevder moren ikke trengte å komme med noen unnskyldning.

– Absolutt ikke. Hun jobber hardt i smøreboden, hun gjør en superjobb.

– Kan slå Johaug

En superjobb gjorde også 20-åringen. Charlotte Kalla på tredjeplass ble slått med 42,5 sekunder, og nå ser en hel langrennsverden frem til å se Karlsson måle krefter med Therese Johaug.

Selv tar hun den duellen helt med ro.

– Jeg tenker ikke så mye på det, jeg fokuserer på å gjøre mitt beste. Så får vi se hvor langt det holder, sier hun.

Da er andre langt mer optimistiske på hennes vegne.

– Frida kan absolutt utfordre Johaug, sier Gällivare-toer Jonna Sundling, og får støtte av sveitsiske Nadine Fähndrich.

– Jeg tror Frida kan slå Johaug denne sesongen. Hun var nær allerede forrige sesong, og nå har hun løftet seg et hakk til, sier hun til Expressen.

Det gleder sveitseren.

– Jeg tror det er bra for sporten. Vi trenger noen som kan utfordre Johaug, det er ikke så interessant om en løper er helt overlegen. Jeg er veldig imponert av Frida, sier Fähndrich.