Solskjær: – Bra for meg at Mourinho er tilbake

Ole Gunnar Solskjær var ikke særlig lysten på å snakke om ukens store nyhet. Men noe ville han si.

Se Sheffield United - Manchester United fra kl.17.00 søndag på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Ole Gunnar Solskjær startet pressekonferansen før møtte søndagens kamp mot Sheffield United på en noe annerledes måte.

– Jeg beklager å måtte skuffe dere, men det kommer ikke til å handle om José (Mourinho) eller Mauricio (Pochettino), innledet Manchester United-manageren med like etter han hadde satt seg ned på stolen.

På spørsmål om han likevel kunne svare på noen spørsmål rundt ukens store nyhet, svarte Solskjær ja, samtidig som at han valgte å starte med å si noen ord selv.

– Jeg kan starte med å si at det er godt å ha José tilbake, definitivt. Særlig for dere, sier Solskjær og henviste til pressen.

– Kanskje for meg også, for da kan dere snakke og skrive om alt annet, legger han til.

– For Mouricio sin del, så er det alltid trist når en kollega og en god mann miste jobben før jul. Det er aldri kjekt å se. Så jeg ønsker ham alt det beste, understreker Solskjær.

– Plager meg ikke i det hele tatt

På spørsmål om han var overrasket over at Pochettino fikk sparken svarte Solskjær følgende:

– I fotball kan du aldri bli overrasket eller sjokkert over noe. Så for min del må jeg bare fokusere på oss.

At Pochettino nå er arbeidsledig og tidligere har vært koblet til jobben som United-manager, bekymrer ikke Solskjær.

– Det plager ikke meg i det hele tatt. Jeg har verdens beste jobb, og jeg er sikker på at om du har en jobb eller er arbeidsledig og du er en manager, så vil du ha denne jobben. Så det har egentlig ikke noe å si hva som skjer rundt det. Jeg må fokusere på min jobb i Manchester United, gjøre det så godt så vi kan. Jeg snakker med Ed (Woodward, direktør i Manchester United) og eierne hele tiden om hvordan vi skal utvikle klubben videre. Det forandres ikke av at en annen klubb skifter manager, sier nordmannen.

McTominay ute i flere uker

Scott McTominay måtte ut med skade i seieren over Brighton før landslagspausen. Solskjær hadde dårlig nytt rundt 22-åringens skadesituasjon.

– Scotty skadet ankelen, så han kommer til å være ute i noen uker, regner jeg med. Han blir ikke klar denne uken, sier United-manageren.

Han opplyste videre om at Marcus Rojo og Paul Pogba fremdeles sliter med skader. Axel Tuanzebe, Luke Shaw og Nemanja Matić er derimot tilbake i trening.

– Vi begynner å se bedre ut. Axel og Luke er kanskje ikke klar for kamp, men vi ser sterkere ut, sier Solskjær.