SPENNENDE TIDER I VENTE: Med José Mourinho tilbake i manesjen blir det i alle fall ikke kjedelig å følge Tottenham.
SPENNENDE TIDER I VENTE: Med José Mourinho tilbake i manesjen blir det i alle fall ikke kjedelig å følge Tottenham. Foto: Hannah Mckay

Hevder spillerne ble sjokkerte over Mourinho-ansettelsen

Tottenham går gjennom et stilskifte med José Mourinho ved roret. Det fører ifølge ESPN til skepsis blant flere av lagets spillere.

ESPN hevder å ha gode kilder på hva som foregikk da Mauricio Pochettino ble sparket og José Mourinho overtok jobben noen få timer senere.

Sjokkert over ansettelsen

Forholdet mellom Pochettino og styreformann Daniel Levy skal ha surnet mer og mer i kjølvannet av tapet i Champions League-finalen ved slutten av forrige sesong. Stadige uenigheter om spillerlogistikk og profiler på utgående kontrakter skal ha gjort at forholdet uutholdelig.

Pochettino skal ha åpnet for å forlate klubben før sesongstarten, men mangelen på jobbalternativer skal ha vært grunnen til at han fortsatte. Samtidig ønsket ikke argentineren å si opp jobben selv - noe som ville gitt ham en mye lavere fallskjerm og på samme tid være en innrømmelse av at han hadde mislyktes.

Så til ansettelsen av Mourinho. En ansettelse som markerer et tydelig skifte fra det Tottenham og ikke minst Pochettino har stått for.

TV 2s eksperter har uttrykt skepsis til om Mourinho blir en suksess hos de liljehvite med hans Manchester United-periode friskt i minne. Flere av Tottenhams spillere skal ifølge ESPN også dele de tankene. De var uvitende, ble sjokkerte da de ble informert om at Mourinho skulle erstatte Pochettino og er skeptiske til den dramatiske endringen i både stil og filosofi.

Stemningen skal ha vært spesiell på Tottenhams treningsfelt onsdags morgen da Mourinho tok fatt på sin første dag i jobben. Portugiseren skal imidlertid ha levert varene i sitt første møte med spillerne og lovet dem at Spurs skal kjempe om titler.

Fikk ikke tatt farvel

Pochettino skal ha vært godt likt blant spillerne til tross for de svake resultatene og uenighetene mellom den argentinske manageren og klubbens ledelse.

Ifølge The Sun ble prosessen så raskt gjennomført at Pochettino ikke fikk anledning til å ta farvel med spillerne ansikt til ansikt. Angivelig skal 47-åringen ha lagt igjen en lapp på treningsfeltet til Tottenham med påskriften «Beklager for at vi ikke kom for å ta farvel. Dere er alltid i våres hjerter».

Harry Kane var blant dem som tok til sosiale medier for å takke Pochettino.

– Jeg vil være evig takknemlig for at du hjalp meg med å oppnå drømmene mine. Vi har hatt noen fantastiske øyeblikk de siste fem og et halvt årene som jeg aldri kommer til å glemme. Du var min manager, men også min venn, og jeg takker for det forholdet. Lykke til med ditt neste kapittel, skrev Kane på Twitter.