José Mourinho (t.v.) og Eddie Howe er blant managerne som kobles til Tottenham-jobben.
José Mourinho (t.v.) og Eddie Howe er blant managerne som kobles til Tottenham-jobben.

Dette kan bli den neste Tottenham-manageren

Mauricio Pochettinos dager i Tottenham er talte. Simen Stamsø-Møller mener Tottenham bør styre unna José Mourinho og gå for Eddie Howe.

Mauricio Pochettino er ferdig som manager i Tottenham etter fem år i London-klubben.

Argentineren skal ifølge The Telegraph ha vært i krisesamtaler med Daniel Levy under landslagsoppholdet. Avisen melder at Tottenham punge ut om lag 150 millioner kroner for å kvitte seg med Pochettino, med mindre de har kommet til enighet.

Pochettinos posisjon i klubben har på svært kort tid, i takt med en rekke elendige resultater, dalt dramatisk. Forrige sesong ble 47-åringen i tur og orden koblet til både Real Madrid og Manchester United, og selv var han ganske kryptisk hver gang han ble spurt om fremtiden sin i klubben. Da var fokuset til klubben og fans på å få argentineren til å bli i Nord-London for enhver pris.

Men etter finaletapet mot Liverpool i Champions League – og i realiteten også en stund i forveien – har ting gått svært trått for Tottenham og Pochettino. De liljehvite ligger for øyeblikket på 14. plass i Premier League med elleve poeng opp til den forjettede fjerdeplassen, og seks poeng ned til nedrykksplass.

Lørdag venter et svært viktig lokaloppgjør mot West Ham, en annen London-klubb som sliter for øyeblikket.

Mener Tottenham bør styre unna Mourinho – lanserer Benítez som kortsiktig løsning

José Mourinho, Massimiliano Allegri, Rafael Benítez, Carlo Ancelotti, Julian Nagelsmann, Gareth Southgate og Eddie Howe er bare noen av navnene som er blitt nevnt i britisk og internasjonal presse som mulig erstatter.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener mye står og faller på Tottenham og Daniel Levys neste managervalg.

– Det er egentlig mange alternativer Tottenham helt sikkert ser på. Det er så mange forskjellige veier å gå. Man kan gå for de rutinerte og beviselig dyktige managerne, som kanskje ikke gir så mye optimisme. José Mourinho er egentlig den første jeg tenker som kandidat for den jobben. Og Rafael Benítez. Sånne type trenere. Man vet hva man får på godt og vondt. Mourinho har tidligere vært veldig positiv i omtalen av Tottenham, selv som Chelsea-manager.

Men Stamsø-Møller er langt ifra overbevist om at Mourinho er rett mann for Tottenham.

– Det er en pakke som bærer med seg en del. Han har fått det til nesten overalt, men det ender som oftest stygt. I kontrast har jo Pochettino vært veldig dyktig til å prate klubbens sak, når han kanskje egentlig mest av alt kunne tenkt seg at han fikk mer penger til å lønne og kjøpe spillere. Den biten tror jeg kan bli vanskelig med Mourinho. Benítez er jo på sin side vant til å jobbe med smuler.

Mener Howe er beste alternativet

Selv mener TV 2s ekspert at Bournemouth-manager Eddie Howe vil være et svært godt alternativ skulle Pochettino forsvinne.

– Det andre sporet er jo Nagelsmann eller Eddie Howe. Howe er jo litt der Pochettino har vært. Veldig flink, alle prater bra om ham,men han stanger litt i taket i sin nåværende klubb. Det er omtrent umulig å gjøre det bedre med Bournemouth enn det Howe har gjort. I tillegg er han engelsk og kjenner selvsagt godt til engelsk fotball, samtidig som han er påvirket av det som skjer på kontinentet. Han er veldig opptatt av å suge til seg kunnskap av managere som Maurizio Sarri, og dro jo faktisk ned og fulgte ham på feltet en periode da Sarri var i Empoli.

– Av de alternativene jeg har nevnt, synes jeg det klokeste ville vært Benítez på kort sikt, eller få tak i Eddie Howe med en gang.

På tross av den eventyrlige utviklingen Tottenham har hatt med Pochettino bak roret, er manglende trofeer en ting som er blitt brukt imot argentineren de siste sesongene. Stamsø-Møller mener Levy ikke bør la seg friste til å hente en mer merittert trener for å stilne kritikerne med kortsiktig suksess.

– Jeg tror at Tottenham-fansen er veldig vant til det. De er ikke bortskjemt med titler, så jeg tror ikke de ser på det som en krise at de henter en manager som ikke har noen titler. Man kan hente Mourinho, og kanskje vinne FA-cupen, og sånn sett ha suksess en kort periode. Men én ting man vet når det gjelder Mourinho, er at det vil ende stygt, sier Stamsø-Møller.

– Jeg tror ikke nødvendigvis at Tottenham bør tenke for mye på at de på død og liv må hente en manager som har vunnet mange titler. De må hente en manager som passer deres langsiktige plan.