Åge Hareide og Danmark er klare for EM: – Han er en utmerket trener

Danmark er klare for EM etter 1-1 mot Irland i Dublin.

Irland-Danmark 1-1

Det ble en nervepirrende gruppefinale mellom Irland og Danmark i Dublin.

Irland måtte vinne for å ta seg til EM, mens danskene klarte seg med uavgjort.

Martin Braithwaite ble Danmarks store helt da han scoret danskenes eneste mål og sikret EM-billett.

Se sammendrag i vinduet øverst!

– Det har skjedd fint lite foran målet til Darren Randolph. Braithwaite er smart og dødelig effektiv foran mål. Slenger fram høyrefoten og sender inn det som kan være et dansk nådestøt, sier TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø-Møller.

Matt Doherty tente håpet for irene da han, fem minutter før full tid, headet inn utligningen for vertene. Men det ble bare et plaster på såret, for danskene ble EM-klar med uavgjort.

– Det var mye mer komfortabelt for to år siden da de vant 5-1. Her ble det hektisk. Det ble ikke vakkert, men et ordentlig blodslit, sier Møller.

Tidligere norsk landslagssjef Egil Drillo Olsen lar seg imponere over Hareide og Danmark.

– Han er en utmerket trener og er flink til å motivere folk. Jeg synes også at han har utviklet seg rent fotballfaglig. Danmark er et bra lag, men de er ikke så gode, sier Drillo i studio om Hareide.

– De har ikke tapt på over 30 kamper. Det danskene har gjort med Åge er nesten litt uvirkelig, fortsetter Drillo.

Tidlige bytter

Allerede etter ti minutter måtte danskene foreta sitt første bytte, da Thomas Delaney hadde et stygt overtråkk. Inn kom Southampton-spiller Pierre Højbjerg.

Da halvtimen var spilt måtte Hareide gjøre sitt andre bytte. Kasper Dolberg erstattet Andreas Cornelius, som tidligere var liggende på gresset med smerter.

– Når du står på sidelinjen og ser at laget ditt sliter seg gjennom 90 minutter, og i tillegg får to skader kan man ikke gjøre mye. Da må man bare vente og kjempe så godt man kan, sier Danmarks landslagssjef Åge Hareide.

Første omgang bar tydelig preg om hva som stod på spill. Ingen av lagene skapte noen farlige målsjanser og risikerte minimalt.

Omgangens største mulighet kom etter 35 minutter. Conor Hourihane kom til avslutning for Irland, men Kasper Schmeichel hadde grei kontroll.

Roser spillerne

Dermed slår Hareides menn følge med gruppevinner Sveits, som slo Gibraltar 6-1 i sin siste kamp.

Dette er andre gang 66-åringen tar Danmark til et mesterskap.

– Jeg er glad jeg fikk sjansen til å trene Danmark. Jeg ser på det som en fantastisk ære. Det har vært en fantastisk fin reise med den suverent beste spillertroppen jeg noensinne har hatt, sier Hareide.

– Som trener er det fantastisk å kunne oppleve sluttspill i både EM og VM. Man må jakte på det som er mulig å jakte på. Jeg har vært heldig som har trent gode lag og gode spillere. Jeg har hatt den fornøyelsen, spesielt nå i slutten, å kunne få med meg sluttspill som jeg mistet med Norge både i 2005 og i 2008, sier Hareide til TV 2.

Den danske landslagssjefen ser nå frem mot EM, men er forberedt på at det kan bli en knalltøff gruppe.

– Først og fremst er målet å komme seg videre. Det er veldig avhengig av hvem man møter. Vi får sannsynligvis Belgia og Russland i gruppen vår, så det blir hardt nok, utdyper Hareide.