Henrik Christiansen var en av mange utøvere som var tilstede under Olympiatoppens OL-samling mandag.
Henrik Christiansen var en av mange utøvere som var tilstede under Olympiatoppens OL-samling mandag. Foto: Ed Jones

Treningsutfordring for Christiansen: – Det er helt på trynet

Norges beste svømmer, Henrik Christiansen, får ikke trent på hjemmebane før OL. Tøyenbadet skal stenges og flere reisedøgn står for tur.

Tøyenbadet stenges ved årsskiftet og med kun et halvt år til OL i Tokyo, får ikke Henrik Christiansen trent på langbane hjemme i Norge.

Lamberseter-svømmeren mener at det er viktig å trene på langbane, da dette er det største i svømmingen.

– Det er veldig frustrerende

Svømmelandslaget har flere reisedøgn i året, og nå står flere utenlandsturer på agendaen. Tøyenbadet er den eneste svømmehallen som kan tilby langbane for Christiansen.

– Det er jo helt på trynet hvis du spør meg. Det er veldig frustrerende. Men sånn er det, og vi må bare jobbe med å se på mulighetene rundt, sier Christiansen.

Han er vant til flere uker med utenlandsopphold, både i høyden og på Tenerife, hvor alle fasiliteter har vært tilrettelagt.

Lambertseter-svømmeren mener at balansen mellom trening i utlandet og på hjemmebane er viktig.

– Jeg skulle ønske de klarte å holde det åpent lenger, i hvert fall frem til OL. Om det er mulig, det vet jeg ikke, sier Christiansen.

I god form

Christiansen viste god form i NM forrige uke da han satte nordisk rekord på 800 meter med tiden 7.33,28, og var også godt fornøyd med løpet sitt på 1500 meter. Ambisjonene for OL er tydelige.

– Det er det samme som jeg alltid har. Det er å sette personlig rekord på alle øvelsene. Hvis jeg kan klare å gjøre mine beste løp noensinne i Tokyo, så er jeg kjempefornøyd, slår han fast.