Ble Norges beste CS-lag for tredje året på rad

Apeks er seriemestere nok en gang.
Apeks er seriemestere nok en gang. Foto: Sindre Stien/Good Game
Apeks sikret seg sin tredje strake Telialigaen-tittel.

OSLO (Gamer.no): Apeks er Telialigaen-mestere for tredje året på rad. Det ble klart etter en nervepirrende 2-1 seier over Nordavind i finalen. Dermed sikrer Apeks seg 75 000 kroner og nok en pokal i premieskapet.

Drømmefinalen ble nok en gang et faktum etter at Apeks kontrollerte seg videre mot Stabæk Momentum, mens Nordavind snudde sin semifinale mot Riddle. Den skulle vise seg å bli høydramatisk.

Vekselsvis dominans

Apeks tok raskt kontroll og vant det første kartet Dust 2 16-10. Men Nordavind, som i løpet av sluttspillet har vist en sterk mentalitet, hentet seg inn i kampen igjen med et tilsvarende resultat på Nuke.

Alle tre kartene måtte til og det hele skulle avgjøres på Overpass. I samme stil som på Dust 2 opparbeidet Apeks seg raskt en 7-2 ledelse før Nordavind tok en taktisk pause.

SLIK ENDTE TELIALIGAEN:
COUNTER-STRIKE HØSTEN 2019

1. plass: Apeks - 75 000 kroner
2. plass: Nordavind - 45 000 kroner
3./4. plass: Riddle - 15 000 kroner
3./4. plass: Stabæk Momentum -
15 000 kroner

– Nå må ett eller annet skje, de virker helt paralyserte, utbrøt kommentator Tommy «TommyM» Monsen i det Apeks gikk opp i en 9-2 ledelse.

Det kunne virke som om Nordavind våknet etter Monsens kraftsalve.

Apeks endte likevel halvdelen med en 10-5-ledelse.

Det ble med den lille kampen. Apeks løftet spillet sitt igjen og sikret sin tredje strake tittel med en 16-5-seier på det avgjørende kartet.

Vurderte å legge opp

En av kampens store spillere Haakon «Radifaction» Tholo var naturlig nok strålende fornøyd etter å ha sikret sin første Telialigaen-tittel siden 2017.

– Veldig herlig, på så mange måter. Jeg kjenner de gutta så godt og har stor respekt for de, men det er veldig deilig å vinne Telialigaen igjen.

Tholo røper at de har fått bruk for en mental trener i oppladningen mot sluttspillet.

– Vi har en mental trener som vi kan snakke med og som hjelper oss veldig mye i tilfelle vi blir nervøse eller den type ting.

Apeks spilleren forteller at han trives svært godt i klubben og gleder seg til hver trening. Likevel har ikke alt vært rosenrødt.

– Jeg har vurdert å slutte, flere ganger. Men det gir meg så mye å spille Counter-Strike og vinne.

Tholo forteller at de også har dratt nytte av deres trener Pål «Polly» Kammen.

– «Polly» er en flink trener på så mange måter. Han hjelper oss veldig mye i de situasjonene vi trenger det og han er en av de bedre trenerne jeg har hatt, avslutter Tholo.

Fikk trøst av motstanderen

Det var en skuffet Haris «H4RR3» Hadzic som møtte Gamer.no etter kampslutt.

– Det er jo min tredje gang hvor jeg taper. Jeg sa til mamma og pappa at jeg ikke skulle komme hjem hvis jeg ikke vant så da blir jeg jo fort her da, spøker Hadzic før Kenneth Gaupseth Johansen og Anders «aNdz» Kjær gir han en trøstende klem og vi fortsetter intervjuet.

– Det er to ting som skjer som er likt på de to kartene og det er det at vi starter som anti-terrorist og sliter med å komme ut av startblokken som gjør at vi kommer bakpå. Vi taper pistolrunder. Apeks er veldig flinke til å ta riktige valg til rett runde når vi ikke har nok granater. De vinner de riktige rundene. Det blir en veldig oppoverbakke hele veien.

– Ble dere slitne av å spille to kamper rett etter hverandre?

– Jeg føler ikke det påvirket meg mye, men man vet jo aldri. Man vet jo at hvis man er konstant under press i en lengre periode kan det ha effekt. Men jeg tror ikke det. Jeg tror de bare var mye mye bedre til å ta rette valg og ta smutthull, avslutter Hadzic som samtidig mener det også burde skrytes av Apeks.

Denne artikkelen ble orginalt publisert av Gamer.no

Lik TV 2 Sporten på Facebook